ANKARA

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 1,5 saat görüştü.

Genel Merkez'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine, ''Son dönemde yaşadığımız olayları tekrar onunla konuştuk, gözden geçirdik'' dedi.

Güler, TBMM Genel Kurulu'ndaki sözlerinin gündeme gelip gelmediğinin ve Kılıçdaroğlu'nun tepkisinin nasıl olduğunun sorulması ise ''O sözlerde bir problem yok. O sözlerde bazı partilerin, artık partilerin ismini siz biliyorsunuz, ne yazık ki Türk ulusunu, Türk vatandaşlığını ırkçılık kabul etmeleri. Ama bu yanlış. Biz Türk ulusu, Türk vatandaşlığı kavramlarının bu güzel ülkeyi birleştirecek en iyi kavramlar olduğu kanısındayız. Dolayısıyla bunların üzerinde konuştuk'' ifadesini kullandı.

''Sizinle ilgili bir disiplin sürecinin işletilebileceğini düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine ise Güler, ''Hayır. Böyle bir şey söz konusu dahi değil. İlginç, bu değerlendirmelerin bazı yazarlar tarafından dile getiriliyor olduğunu görüyorum. İstifayı gerektirecek bir şey yok ortada'' diye konuştu.

Fırat bağımsız devam edecek

CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, TBMM'deki çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.

Salih Fırat, ''Bugüne kadar yaşanan süreç nedeniyle, partimden istifa ederek, bağımsız milletvekili olarak devam etmeyi uygun gördüm'' dedi. Fırat, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anlayış temelinde, genelde tüm Türkiye halklarının özelde Adıyamanlı hemşehrilerinin emrinde bağımsız milletvekili olarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.