CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 21. yüzyılda yeni bir "Dreyfus Davası" ile karşı karşı olunduğunu; CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, hakkında somut, kesin ve inandırıcı bir delil olmadan 9 aydır cezaevinde bulunduğunu öne sürdü.

Yargılama tamamlandığında Enis Berberoğlu'nun beraat edeceğine inançlarının tam olduğunu belirten Erkek, "Üst mahkemenin dün verdiği kararla, casusluk iddiası çökmüştür." dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül'e daha önce verilen cezanın Enis Berberoğlu'na dün verildiğini dile getiren Erkek, "Yani gazeteciler, gizli kalması gereken bilgileri açıkladıkları iddiasıyla ceza almışlardır. Peki, bu durumda Enis Berberoğlu neden hala tutukludur? Kendisinin, CHP milletvekili olduğu için tutuklu kaldığını, asıl amacın demokrasiyi ve adaleti savunan en büyük güç CHP'yi yıpratmak olduğunu biz çok iyi biliyoruz." değerlendirmesini yaptı. Erkek, şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül kararı günışığı gibi ortadayken, milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun yaklaşık 6 ay önce Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun halen karara bağlanmamış olması da düşündürücüdür. Dün verilen karardan sonra, Anayasa Mahkemesinin ivedi olarak milletvekilimizin haklı başvurusunu incelemesi, yaşanan ağır hak ihlaline dur demesi hukuken de vicdanen de zorunluluktur.

5 yıl 10 ay ceza alan, üstelik ağır ve haksız bir tutuklulukta 9. ayına giren milletvekilimizin hükümle birlikte tahliye edilmemesi adaleti tecelli ettirmemiş, yaşanan mağduriyetin artarak devamına sebebiyet vermiştir."