Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın katılımıyla İstanbul'da başladı
ABD'li düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen Enerji ve Ekonomi Zirvesi başladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah saatlerinde ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ile kahvaltıda bir araya geldi.
Basına kapalı görüşmenin ardından Yıldız, Moniz ve İklim ve Enerjiden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Miguel Arias Canete zirvenin açılış konuşmalarını yapacak.
Bakan Yıldız, Atlantik Konseyi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Frederick Kempe ile yapacağı görüşmenin ardından "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Arasında Türkiye'de Rüzgar Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imza töreni ve basın açıklamasını gerçekleştirecek.
Öğleden sonra ikili görüşmelerine başlayacak olan Bakan Yıldız, AB Komiseri Miguel Arias Cañete, Irak Petrol Bakanı Adil Abdel Mehdi, Özbekistan Yatırım-Ticaret ve Ekonomik Dış İlişkiler Bakanı Elyor Ganiev ve Romanya Enerjiden sorumlu Devlet Bakanı Razvan Nicolescu ile bir araya gelecek.
Yıldız, daha sonra, Güney Koridoru Başkan Yardımcısı Joe Murphy, Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, Litvanya Enerji Bakanı Rokas Masiulis, Tacikistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Usmonali Usmonzoda ve General Electric Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye CEO'su Rami Qasem ile zirvenin ilk günündeki temaslarını tamamlayacak.
Enerji güvenliği, küresel enerji görünümü, 21'inci yüzyılda enerji sorunları, enerji arzı ve talebi, jeopolitik unsurlar ve stratejiler, petrol ve doğalgaz, enerji finansmanı ve yatırımları, yenilenebilir enerji gibi konuların tartışılacağı zirvenin ikinci ve son gününde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in katılımı da bekleniyor.