Bakanlar Kurulu, doğalgaz, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santralleri yapımı kapsamında 15 ilde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.
Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin'de kurulacak hidroelektrik santralleri ile İzmir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne'de rüzgar enerjisi santralleri ve Kırşehir'de doğalgaz kombine çevrim santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar, Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. Balıkesir'de tesis edilecek Kavaklı Rüzgar Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla belirtilen taşınmazların da kamulaştırılması kararlaştırıldı.
Birim fiyat teklif almak suretiyle ihale edilen Söke-Akbük Enerji İletim Hattı yapım işinde de güzergahın büyük bölümünde zemin emniyet gerilmesinin düşük ölçülmesi nedeniyle halihazırdaki direk temeli uygulamalarının dışına çıkılarak maliyeti daha yüksek bir temel tipi olan özel tip zayıf zemin temel uygulaması zorunluluğu doğduğundan, hattın yapımının sürdürülebilmesini teminen birim fiyat sözleşme bedelinin yüzde 39,95'i kadar iş artışına izin verildi.