YOZGAT - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 4 bin 572 gününün AK Parti zihniyetiyle ziyan ve israf edildiğini savundu.

Türkiye’nin ve Yozgat’ın artık vakit kaybetmeye tahammülü olmadığını ileri süren Bahçeli, şunları söyledi:

"Yozgat MHP’yle anılmasına rağmen, bir nedenle oluşan yapay mesafeleri ortadan kaldırma vakti daha gelmedi mi? Kavuşma ve kucaklaşmamızın zamanı gelmedi mi? Yozgat’ın kalbinde kor gibi duran milliyetçi ateşi körüklemek ve milliyetçi iradede buluşturmak için neyi bekliyoruz? 7 Haziran geldiğinde, acınızı, sızınızı, kaybınızı, hüznünüzü göz önüne getirip AKP’den kurtulmak için üç hilale mührü basacak mısınız? Çok şükür Yozgatlı gerçeğin farkına varmıştır."

MHP iktidarında, yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini ifade eden Bahçeli, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini anlattı.

Kaynaklarını hesaplayarak açıkladıkları plan ve projelerinin bir yönüyle iktidar programı olduğunu dile getiren Bahçeli, iktidara gelmeleri durumunda emeklilere mart ve eylül aylarında bin 400'er lira emekli destek ödeneği verecekleri vaatlerini yineledi.

Bahçeli, asgari ücretlilere büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceklerini, emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapaklarını belirterek, "Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödeneklerini emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz" diye konuştu.

İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul ederek devlet yardımının önünü açacaklarını ifade eden Bahçeli, muhtar maaşlarının en az asgari ücret seviyesine yükseltileceğini, yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkarın 5 yıl gelir vergisinden muaf tutulacağını, Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını iyileştireceklerini ve gerçek manada intibak düzenlemesi yapacaklarını bildirdi.

İktidara geldiklerinde bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacaklarını kaydeden Bahçeli, "Temiz siyaset, dürüst yönetim için bizimle yürü Yozgat. Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi 'lider ülke Türkiye' ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.