BURSA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Elde silah, ağızda demokrasi bir arada olmaz. Silahla demokrasi yan yana yürümez. 'Bunu biz yaparız' dediler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünü ve sabrını bunlar zaaf olarak algıladılar. Ama nasıl bir cevap aldıklarını ve almaya devam ettiklerini sizler görüyorsunuz" dedi.

Işık, partisinin il başkanlığınca Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen, İl Danışma Meclisi'nde, Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. 

Türkiye'nin yoğun bir şekilde terörle mücadele yürüttüğünü vurgulayan Işık, bu mücadele sırasında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine, tüm sevdiklerine ve ülkede yaşayan herkese "başsağlığı" dileğinde bulunduklarını belirtti. 

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın önemine işaret eden Işık, "Dünyadaki en önemli problem alanının 9-10 tanesinin tam kesişim alanındayız. Şöyle etrafımıza bir bakalım. Bir elin parmaklarından fazla komşumuzda devlet otoritesi yok. Böyle bir coğrafyada Türkiye Allah’a şükürler olsun her şeye rağmen bir istikrar abidesi" diye konuştu.