Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de hedef aldığı bölgelerin, bu ülkenin sınır tanımaz saldırganlığını göstermesi bakımından ibret verici olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail’in, uluslararası toplumun tüm çağrı ve uyarılarına rağmen, Gazze'ye saldırılarını yoğunlaştırarak sürdürmesinin esefle karşılandığı" belirtilerek, "İsrail'in Gazze'deki tek elektrik santralini, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) okullarını, hastaneleri ve camileri hedef alması, bu ülkenin sınır tanımaz saldırganlığını göstermesi bakımından ibret vericidir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu masum Filistinliler'in ölümüne yol açan bu saldırıları lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve kardeş Filistin halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İsrail, şu ana kadar çoğu sivil 1200'ün üzerinde Filistinli'nin ölümüne, binlercesinin ise yaralanmasına neden olan ve insanlığa karşı vahim bir suç teşkil eden bu saldırılarına derhal son vermelidir."