CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun perşembe günü Denizli'ye gelerek parti binasının açılışını yapacağını ifade etti.

Yapılacak yerel seçimlerde 30 büyükşehirin tamamını almayı hedeflediklerini belirten Budak, CHP Denizli teşkilatının başarılı çalışmalar yaptığını, referandum oylamasında kentin yüzde 55 hayır oyu verdiğini aktardı.

Budak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gündemini hepiniz çok yakından takip ediyorsunuz. Her gün yeni bir olayla uyanıyoruz. Dün akşam saatlerinde ABD, Türk vatandaşları ile ilgili vize konusunu askıya aldı. Dış politikaya 'komşularla sıfır sorun' diye başlayan ve 15 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği noktayı dün akşam açıklanan vize meselesiyle bir kez daha görmüş olduk."

"Bu süre içinde nasıl bu noktaya gelindiğine anlam veremedik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 gün önce ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü hatırlatan Budak, bu süre içinde nasıl bu noktaya gelindiğine anlam veremediklerini dile getirdi.

Budak, "Sürekli bir aldatılma ve yanılsama noktasında bir çıkmazın içine yuvarlanma noktasına gelindi. Dış politika milli bir politikadır, o parti bu parti olmaz, herkes tek yumruk olmalıdır. Bunu kabul ediyoruz. Ama bu kadar hatanın telafisini 80 milyonun çektiğini de buradan ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.