DİYARBAKIR - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü'nün ailesine başsağlığı diledi.

Başbakan Davutoğlu, bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken izinsiz gösterilerde bir grubun saldırısına uğrayarak arkadaşları Hasan Gökgöz (26) ve Hüseyin Dakak (19) ile sığındıkları binanın 3. katından atılan ve cesetlerine işkence yapılan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü ile telefonla görüştü.

"Yasin aklımdan hiç çıkmıyor"

Börü, AA muhabirine, kendisini arayan Başbakan Davutoğlu'nun başsağlığı dilediğini söyledi.

Başbakan'ın, görüşmede, "Yasin aklımdan hiç çıkmıyor. Sizi ve yaşadığınız üzüntüyü unutamıyorum. Bu şekilde olmasını kimse istemezdi" dediğini ifade eden Börü, Davutoğlu'nun yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdiğini ifade etti.

Börü, Başbakan'ın Yasin'in hiç gündemden düşmediğini vurguladığını anlatarak, Diyarbakır'a geldiğinde kendilerini ziyaret edeceklerini belirttiğini kaydetti.

Börü, görüşmede Başbakan'a oğlunun masum ve günahsız olduğunu anlattığını dile getirdi.

Aile olarak yüreklerinin yandığını ancak başkalarının yüreğinin bu şekilde yanmasını istemediklerini belirttiğini aktaran Börü, "Hiçbir çocuğun bu şekilde ölmesini, ailelerin bu acıyı yaşamasını istemediğimi Başbakana ilettim" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yasin Börü'nün babasıyla yaptığı görüşmeye değinerek, "Bunu söyleyenler, bugün sabah konuştuğum Yasin Börü'nün babası Fikri Bey'in feryadına kulak versinler. Bana telefonda diyor ki 'bu zalimler benim oğlumdan ne istediler Sayın Başbakanım; durdurun bu zalimleri.' Yüreği yanan bir baba bu feryadı yükseltiyorsa, bizim ona cevap vermek, ahlaki, siyasi, hukuki bir görevimizdir" ifadesini kullandı.