ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısı sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulunun seçim tarihini 1 Kasım olarak açıklandığının belirtilmesi üzerine Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan emretmiş, onlar da yerine getirdi" görüşünü savundu.

Bahçeli, gazetecilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümette bazı partililere bakanlık teklifi götüreceği yönündeki soruya da "Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır ne satılır" karşılığını verdi.

Milli Güvenlik Kurulu'nun terör konusunda olağanüstü toplanması yönündeki çağrısının dikkate alınmadığını hatırlatması üzerine Bahçeli, olağanüstü toplantının acilen gerektiğini ancak 'MHP' dedi diye toplantının yapılmadığını ifade etti. Bahçeli, toplantının fazla da gecikmediğini, 2 Eyül'de toplanacağını söyledi.

Bir gazetecinin Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, "Kırılma noktası Meclis Başkanlığı seçimidir, ben seçilseydim bugün mutlaka bir koalisyon oluşmuştu" yönündeki sözlerini sorması üzerine Bahçeli, "Sayın Deniz Baykal olmasaydı, Erdoğan olmazdı, AKP iktidar olmazdı" dedi.

Seçim hükümetinde MHP'den isim verilmemesi halinde bu sürecin Anayasa Mahkemesine doğru bir krize neden olup olamayacağı yönündeki soruya ise Bahçeli, bu duruma ihtimal vermediğini kaydetti.

Seçim üzerinde aşırı derece tartışmalar yaşandığını ve bu durumun ülkeye, demokrasiye ve hukuka zarar verdiğini belirten Bahçeli, "Sayın Davutoğlu, üzerine düşen görevi yapsın yeter. Daha fazlasına gerek yoktur. Erdoğan'a bir şey söylesin, 'Gölge etme başka ihsan istemiyorum' desin" diye konuştu.

Bahçeli, soruların ardından seçimin Türk milletine ve demokrasiye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.