ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Danıştay ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sabah itibarıyla silahlı kuvvetlerimiz aldıkları talimat çerçevesinde Suriye sınırında, Türkiye'yi tehdit etme potansiyeli taşıyan DAEŞ hedeflerini, bize arz edilen noktalar olmak üzere yüzde 100 isabetle, tam bir başarıyla ortadan kaldırmıştır" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Hangi terör örgütü, kim, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına tehdit oluşturacak mahiyette yaklaşırsa ikinci bir emre gerek olmaksızın gerekli tedbir alınacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.

DAEŞ'e yönelik operasyonun hedefine ulaştığını ve durmayacağını belirten Davutoğlu, "Her an Suriye'nin üzerinde ve sınıra yakın bölgelerdeki hareketliliği gözlüyoruz. Türkiye'yi tehdit eden en ufak bir hareketlilik karşısında da en şiddetli tepki gösterilecektir. Bir daha kimsenin Türkiye sınırlarını tehdit ettiği anda, Türkiye içinde herhangi bir eyleme kalkışmaması için de tedbirlerimiz sürecek." ifadelerini kullandı.

"Barış ve huzur operasyonu"

Başbakan Davutoğlu, "Bu sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliğini koruma değil, Türk demokrasisini korumak için yapılan operasyondur. Bir barış operasyonudur, bu anlamda huzur operasyonudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de korunacak, milletimizin huzuru da. Ama bunların zeminini teşkil eden Türk demokrasisi de korunacak ve derinleştirilecektir." diye konuştu.

Davutoğlu, "Türkiye'de demokrasi kökleşmiş ve katılımı son derece yüksek bir seçim gerçekleşmiş, temsil kabiliyeti olağanüstü, dünyada örneğine az rastlanacak yüzde 95'e çıkmış bir Meclis tablosu varken teröre, şiddete tevessül edilmesi hem bir tesadüf değildir hem de mutlaka mukabele edilmesi gereken bir tehdittir." dedi.

"Özgürlükleri güvenlikle birlikte yaşamaya devam edeceğiz"

Polislerin şehit edilmesiyle ilgili Ceylanpınar'da 35, Diyarbakır'da ise 19 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam ett: "Bu çerçevede kimin bu cinayetlerle ilişkisi varsa, kimin varsa bu bizim bu polislerimizin ailelerine, ülkemize borcumuzdur. Askerlerimizin şehadetine sebep olan DAEŞ militanları dün ve bugün gerekli mukabeleyi görmüşse polislerimizi kalleşçe, alçakça şehit edenler de kesinlikle kimin eli varsa cezalandırılacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik özgürlüklerin yaşandığı bir devlettir. Ama kamu düzeninin sarsıldığı, sarsıntıya uğradığı bir ülke hiçbir zaman olmayacaktır. Özgürlükleri güvenlikle birlikte yaşamaya devam edeceğiz."