Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez "başkomutan" sıfatıyla, Çankaya Köşkü'ndeki tören alanında, açık havada, 30 Ağustos resepsiyonu verdi. Erdoğan davetlileri, eşi Emine Erdoğan ile karşıladı.

Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek eşi Gülten Çiçek ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Resepsiyona, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel’in de hazır bulunduğu resepsiyonda, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da yer aldı.

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Jak Kamhi, Aydın Doğan, Ali Sabancı ve İbrahim Çeçen’in de aralarında bulunduğu işadamları ile Hülya Koçyiğit, Necati Şaşmaz, Ahmet Yenilmez, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, Petek Dinçöz ve Demet Akalın gibi sanatçılar da davetliler arasında yer aldı. İşadamı Aydın Doğan resepsiyona ailesiyle katıldı. Sanatçı Muazzez Ersoy’un da resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yanında getirdiği güllerden takdim ettiği görüldü.

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün de aralarında bulunduğu, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti.

Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan, sanatçılarla "Burası Huştur" türküsünü seslendirdi

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yaklaşık 3 bin 500 davetliyle tek tek tokalaştıktan sonra, misafirlerle ilgilendi.

Erdoğan, Siirt İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ve İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü belirten bir kızla sohbet etti. Erdoğan, kızın birlikte fotoğraf çektirme arzusunu dile getirmesi ve Emine Erdoğan ile arasına girmesi üzerine, kızın elindeki cep telefonunu sanatçı Mustafa Ceceli'ye verdi. Fotoğraf çekiminin ardından genç kıza "fotoğrafı kimin çektiğini biliyor musun?" diyerek Ceceli'yi göstermesi üzerine, genç kız sevincini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve eşleriyle de bir süre sohbet etti.  

Erdoğan ve beraberindekiler canlı müzik yapılan sahneye yaklaştıkları anda ise "Burası Huştur" türküsü söylenmeye başlandı. Mikrofonun uzatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanında bulunan sanatçılar Yavuz Bingöl ve Özhan Eren ile türküyü seslendirdi. Erdoğan, türkünün ardından etrafındakilere, "Biz bu türküyü Huştur" diye okuduğumuz zaman, Muşlular bize kızıyor" dedi.

Sanatçılarla sohbet etmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, yanına gelen gazetecilerle anı fotoğrafı çektirdi.

Gazetecilerin soru sorma girişimi üzerine Erdoğan, "Bu akşam konuşmuyorum" yanıtını verdi. Erdoğan, bu sırada kadın gazetecilerin eşi Emine Erdoğan'ın etrafında çevrelendiklerini görünce "Soru mu soruyorsunuz?" dedi. Kadın gazetecilerin "Dost sohbeti yapıyoruz" yanıtı üzerine "Bu öyle oluyor zaten" ifadesini kullandı.

Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte kadın gazetecilerle fotoğraf çekiminde yer aldı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyon boyunca konukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erdoğan, konuklarının ısrarlarını kırmayarak onlarla anı fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Davutoğlu, tebrikleri kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu da resepsiyona eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Resepsiyonun davetlilerinin birçoğuyla ayaküstü sohbet eden ve yeni görevi nedeniyle tebrikleri kabul eden Davutoğlu, sanatçılar Yavuz Bingöl, Ece Erken, Serkan Çağrı ile müzik üzerine konuştu.

Davetliler arasında doktora ve master programları sırasında öğrencisi olduğunu söyleyen bir kadının kendisine "başbakanım" diye hitap etmesi üzerine Davutoğlu, "Hayır, öğrencimsen 'hocam' diyeceksin" demesi, çevresindekilerin de tebessüm etmesine neden oldu.

Gazetecilerle sohbetinde Konya'yı anlatan ve Ankara'nın iş ortamı ve sıkıntısından kaçmak isteyenler için 1.5 saat mesafede huzurlu bir ortam olduğunu dile getiren Davutoğlu, en yakın zamanda Konya'ya gideceğini, Mevlana'yı ziyaret edeceğini dile getirdi.

Davutoğlu, kendisiyle tanışmak isteyen şehit eşi Perihan Öztürk ve kızı Burcu Öztürk ile bir süre sohbet etti. Perihan Öztürk'ün elini öpen Davutoğlu, şehit ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyledi. Perihan Öztürk de Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, başarılı olmaları için her zaman dua ettiğini belirtti.

Sanatçılar Berdan Mardini, İzzet Yıldızhan ve Ece Erken ile sohbet eden ve özçekim isteklerini geri çevirmeyen Davutoğlu, özürlü sporcular, milli sporcular, çeşitli rütbelerdeki askerlerle de hatıra fotoğrafları çektirdi.

HDP Milletvekili Hasip Kaplan ve bazı milletvekilleriyle sohbet eden ve Meclis'teki bazı anılarını anlatan Davutoğlu, yeni Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile de sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.