İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı çerçevesinde gittiği Kınık ilçesinde parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, her partiye eşit mesafede Cumhurbaşkanı istediklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız temiz birisi olsun, arkasında leke olmasın, duru, güzel bir insan olsun istedik. Bu bizim hakkımız değil mi? Cumhurbaşkanı ahlaklı olsun, öfke dilini kullanmasın. Cumhurbaşkanı az konuşur ama öz konuşur, yerinde konuşur, kavga etmez. Devletin tepesinde kavga olmaz. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır, devletin sigortası atarsa faturayı vatandaş öder."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hem toplumu kucaklayacak hem de Gazze'ye, Ortadoğu'ya barış getirecek bir aday olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarıma diyorum, huzur mu, barış mı, güzellik mi istiyorsunuz? O zaman huzuru, barışı, kardeşliği ekelim; Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Gazze'de gencecik insanların, çocukların öldürüldüğünü, BM Güvenlik Konseyi'nin bir an öce toplanıp akan kanı durdurması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kürecik radar istasyonunun faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini söyledi. 

Dikili konuşması

Kınık'tan parti otobüsüyle Dikili'ye geçen Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı'nda yaptığı konuşmada al bayrağı temiz ve güzel insanların temsil etmesi gerektiğini ifade etti. 

Ortadoğu'da gencecik insanların hayatlarını kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada barış olsun. Ne güzel söylemiş Atatürk; Yurtta barış, dünyada barış. Ortadoğu'da barışı sağlayacak kişi İhsanoğlu'dur" dedi. 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dirayetli, çalışkan ve özverili olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İhsanoğlu, 'Ben görevlerimi yaptım, köşeme oturacağım' demişti. Biz dedik ki 'Halk istiyor, sen sadece CHP'nin, MHP'nin adayı değil milletin Cumhurbaşkanı adayısın'. Ağustos'un 10'unda sandığa gidip oyumuzu kullanacak mıyız. Size güzel gelecek yaratmak için yola çıktık. Çocuklarımız, bayrağımız ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Sizler tatil yapıyorsunuz, gayet güzel yapın tatilinizi. Ben Evliya Çelebi gibi geziyorum. Sizler için çocuklarımız için çalışıyorum, çalışacağız. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Ben kendimi halka adamış biriyim, güzel Türkiye için çalışacağım. Benim çalışmam yetmez, hepimizin sorumluluğu var bayrağa karşı, Atatürk'e karşı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yeteri kadar tanımıyoruz ama öbürünü tanıyorsanız yetiyor değil mi, ben başka bir şey demiyorum size."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Balıkesir Ayvalık'a hareket etti.