İSTANBUL

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Müftülüğü işbirliğiyle ilçedeki Olimpik Spor Salonu'nda "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan etkinlik öncesinde Bakan Çelik'in katılımıyla "Resimlerle Namaz ve Esma-i Nebi Yağlı Boya" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Çocuklardan oluşan "Grup 571"in ilahiler söylediği etkinlikte, Kumova Camisi İmam Hatibi Şahin Çakmak, Kur'an-ı Kerim okudu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hz. Peygamberin doğumuyla, isminin ve mesajının ulaştığı coğrafyalarda zalimlerin kılıcının köreldiğini, mazlumların umutlarının yeşerdiğini, ırkların, renklerin ve kavimlerin O'nun mesajı etrafında buluştuğunu, kardeş olduğunu ifade etti.

Kutlu doğum programlarının Hz. Muhammed ile buluşmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, "Kutlu doğum, tüm insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatan kutlu bir müjdedir. İlçemizi, şehrimizi kurtardık diyerek rahat uyuyamayız. Ülkemizi kurtardık diye kenara çekilemeyiz. Tüm insanlıktan sorumlusun. Gelin, farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, Peygamber Efendimizin evrensel mesajı etrafında kucaklaşalım. Veda Hutbesi'ni bir kez daha, bir kez daha, bir keza daha okuyalım. Gelin, üstünlükleri renklerde, kökenlerde değil takvada arayalım. Gelin, çocuklarımıza nefreti değil, kardeşliği, hoşgörüyü, birliği, beraberliği ve peygamber sevgisini miras bırakalım. 20. yüzyıl bir vahşet yüzyılı oldu. En çok insan 20. yüzyılda öldürüldü. Gelin, hep beraber 21. yüzyılı bir maneviyat yüzyılı yapalım. Ne mutlu O'nun şefaatine nail olanlara, sancağı altında duranlara" şeklinde konuştu.