TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'tekiMHP Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in seçim öncesinde CHP'ye operasyon yaptığı" iddiasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, AK Parti iktidarının Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ciddiye alması, bu konunun gerçekliği üzerinde durması ve CHP'yi rahatlatacak açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli, "Bu böyle olmuşsa, bundan sonra herkes için de böyle olacak demektir ki bu da MİT'in güvenilirliğini sıfırlamıştır. Dış politika sıfırlanmıştır, başka konular sıfırlanmıştır, şimdi de devletin güvenlik güçleri sıfırlanmaktadır. Türkiye'deki kurumlara yazık olmaktadır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, HDP'yi terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı itibarsızlaştırmakla suçladığına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bu tür danışıklı dövüşe bizi sokmayınız" dedi.

Millet ve Adalet Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Başbakanlıktaki böcekleri kim bulduysa onlar koymuştur" açıklamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bizim cevaplandıracağımız şeyler değil. Sayın Şahin, İçişleri Bakanlığı yapmıştır, herhalde belli bilgiye sahip olsa gerektir" ifadesini kullandı.

Hiç olmadığı kadar etkinlik ve yaygınlık kazandı

MHP Genel Başkanı  Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin "Kürt açılımı, demokratik açılım, milli birlik ve kardeşlik projesi, çözüm ve barış süreci gibi tanımlamalarla PKK'ya teslimiyetin alt yapısını kurduğunu" öne sürerek, "Türkiye'nin dehşet ve şiddet sarmalına sokulduğunu ve bu sayede PKK'nın hiç olmadığı kadar etkinlik ve yaygınlık kazandığını" savundu.

Bahçeli grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:

-"Eğer bugün 1937'de isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız, biliniz ki, çok yakında 1984'den itibaren devlete, millete ve kutsal değerlerimize başkaldıran bir hainden de özür dileyeceksiniz demektir"

-"Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa ilelebet açılmamak üzere kapanmıştır. Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar ağır şekilde bedel ödemişler ve cezalandırılmışlardır"

-"Erdoğan ve Davutoğlu, Gezi Parkı'ndaki masum ve demokratik itirazlara bile tahammül göstermeyip şiddetle bastırırken, her ne hikmetse demokrasiyi, hak ve özgürlükleri akıllarına getirmemişlerdir. Terörist Rıza'ya sempati duyanlar, Türk gençliğine zalimce davranmıştı"

-"Terörist Rıza'dan özürler dileyip Ahi Evran'ı, Sarı Saltuk'u, Baba Mansur'u, Eyyüp el Ensari'yi, Hazreti Mevlana'yı, Seyit Burhanettin Veli'yi dilinden düşürmeyenler, tencere tava çalan hanımefendilere dahi acımasız muamele yapmışlardı. Sokakta yürürken sigara içenlere bile hakaretler yağdıran bir zihniyet mi bu ülkede hoşgörüden, anlayıştan, müşfik ve merhamet sahibi olmaktan bahsetmektedir?"

-"Aleviliğin öncelikle nitelikli eğitim ve nitelikli kadro ihtiyacını karşılayacak 'Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi', devlet desteğinde kurulmalıdır. Bu merkez genel bütçeden ayrılacak ödenekle desteklenmeli ve idari bakımdan özerk olmalıdır"

"Dünyanın neresinde var?"

Bahçeli, Öcalan'a sekretarya hizmeti verilmesinin gündeme gelmesinin dahi AK Parti'nin teröre boyun eğdiğini gösterdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Dünyanın hangi ülkesinde, müebbet hapse mahkum bir terörist iki odalı, bahçeli, televizyonlu villa tipindeki sözde hücresi ve 5 eşkıyadan mütevellit sekretaryasıyla birlikte örgütünü yönetmektedir? Hükümet utanmasa, siyasi bedelinden çekinmese, emin olun bin odalı kaçak ve karanlık sarayda İmralı canisinin kullanımı için manzaralı ve büyük bir oda tahsis etmekten kaçınmazdı. Yargının hakkında kesin hüküm verdiği bir terör elebaşına kanun ve ahlak dışı imkanlar sunmak adaleti katletmek değil midir?

Her seferinde girdiği söz düellolarında aklının dibini döken Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı, dün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra milletimizin gözünün içine baka baka teröristbaşını savunmuştur. Bu Başbakan Yardımcısı, sözüm ona HDP’yi hedef alarak, 'siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?' sorusunu sormuştur. Bir Başbakan Yardımcısının, canibaşının itibarıyla ilgili kaygı taşıması siyasi ve ahlaki iflastır."

İç güvenlik reform paketi

İç güvenlik reform paketini de eleştiren Bahçeli, aktif görevde bulunmayan tüm birinci sınıf emniyet müdürleri ile görevi ne olursa olsun tüm ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürlerinin İçişleri Bakanı tarafından resen emekliye sevk edilebileceğini belirtti.

Bahçeli, "17-25 Aralık'tan sonra polislerimizin acımasızca, insafsızca baskı ve eziyete maruz kalması yetmezmiş gibi, şimdi de toplu emeklilik düzenlemesiyle tehdit edilmeleri insaflı, adil değildir" dedi.

Jandarma teşkilatında müşterek kararnamelerle atanan generaller hariç daire başkanlarını, il ve ilçe jandarma komutanlarını atama yetkisinin İçişlerine Bakanı’na verilmesinin çok sakıncalı ve mahsurlu bir yaklaşım olduğunu savunan Bahçeli, "Bu çerçevede TSK’nın eli zayıflatılmaktadır. Ülke savunması riske atılmaktadır. AKP, polisi güçlendirirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ikinci plana itmektedir. Tasarının üzerinde ayrıntısıyla durmakla birlikte gerekli demokratik müdahale ve eleştirimizi sonuna kadar yapacağımızdan hiç kimse şüphe duymamalıdır" diye konuştu.