ANKARA

 CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine, CHP Kadın Kolları'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Partinin başarısı için kadınlara büyük görevler düştüğünün altını çizen Köse, kadın kolları olarak başta referandum olmak üzere olası tüm seçimlere hazır olduklarını belirtti.

Köse, yıllık olarak hazırladığı çalışma planını il kadın kollarıyla paylaştıklarını, ayrıca haftalık olarak da bu planların düzenli bir şekilde örgütlere gönderildiğini açıkladı. "Yarın seçim olacakmış" gibi saha çalışması yaptıklarını aktaran Fatma Köse, "81 ilde CHP kadın örgütü ayakta. İllerde biz haftada üç gün ev çalışması yapıyoruz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Şehit aileleriyle cinayet sonucu hayatını kaybeden kadınların ailelerini de ziyaret ediyoruz. Bize getirdikleri sorunları elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

CHP'li kadınlar çalışmıyor algısı
Toplumda "CHP'li kadınlar çalışmıyor" şeklinde yanlış bir algı olduğunu vurgulayan Köse, "Ben bu algının kırıldığını düşünüyorum." dedi.

CHP'nin parti kütüğüne kayıtlı 1 milyon 217 bin asıl üyesi bulunduğunu ve bunun 380 bine yakınını kadınların oluşturduğunu bildiren Köse, kadın üye sayısının hızla arttığına dikkati çekti.

Köse, "Son iki ayda kadın üye sayısında 7 bin artış var. Hızla kadın üye sayımız artıyor." ifadesini kullandı.