TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "Toplumsal barışı tehdit eden, artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına" ilişkin önergesi kabul edilmedi.

Baydemir: 'Zalimin zulmüne teslim olmayacağız'

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Genel Kurul'da partisinin grubu adına yaptığı konuşmada, toplantının ülkeyi saran şiddet sarmalından bir an önce çıkarılmasına katkıda bulunması temennisinde bulundu.

Barış zeminine geri dönülmesi gerektiğini, bundan başka şansın olmadığını belirten Baydemir, "Burada grubumun ve şahsımın amacı reste, savaş isteyenlerin restine rest ile karşılık vermek değildir. Bir kez daha söylüyorum şu andaki ateşe benzin dökmek değildir, tam tersine ülkenin tümünü saracak olan savaşa su verebilmek" dedi.

"Bir kez daha söylüyorum bizim açımızdan Suruç'ta katledilen kardeşlerimiz nasıl yaşam hakkı kutsalsa Ceylanpınar'da uykudayken cinayete maruz kalan, katledilenler de aynı şekilde yaşam hakkına sahiptir ve kardeşlerimizdir" görüşünü paylaşan Baydemir, her saldırının bir arka plana sahip olduğunu söyledi.

Baydemir, "Bizler HDP olarak, bütün Türkiye toplumu bilsin ki Türk'ü ile Kürd'ü ile Laz'ı ile Çerkez'i ile Arab'ı ile bütün Türkiye halkı bilsin ki bizler 78 milyonun barış, eşitlik, özgürlük içinde bir arada yaşaması için asla ve kata zalime, zalimin zulmüne teslim olmayacağız" dedi.