KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de gazetecilerin, CHP'nin seçim bildirgesine yönelik sorusu üzerine, ayağı yere basmayan vaatlerin halk arasında itibar görmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, önce yüz 35 oy hedefi olduğunu açıkladığını, ardında da CHP iktidar olursa Kemal Derviş'i ekonomiden sorumlu bakan yapacağını söylediğini hatırlatan Işık, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu, ayağı yere basmayan ve bugünkü bütçeyle karşılanması mümkün olmayan pek çok vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı bu paket, Türkiye'yi IMF'ye muhtaç etme paketi olur. Çünkü karşılığı olmayan hiçbir vaat, ayağı yere basan ve aklı başında politikacılar için başvurulacak yöntem değildir. Türkiye bu noktada 90'lı yılları maalesef kaybetti."

Ayağı yere basmayan vaatlerin halk arasında itibar görmesinin mümkün olmadığını dile getiren Işık, Türkiye'nin kesinlikle IMF'ye muhtaç olmaması noktasında, halkın son derece güçlü ve kararlı duruş sergilediğini belirtti.

Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri

Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözleri sorulan Işık, Ermeni soykırımı iddiaları ile Papa'nın bu noktadaki açıklamalarını Türkiye olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirten Işık, "Türkiye'nin ısrarla bu açıklamalarına ve davetlerine rağmen, bu iddiaların araştırılmasına yönelik en küçük adımı atmayan Ermenistan ve onun destekçileri Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın gayreti içindeler" dedi.

Fikri Işık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bu konudaki açıklamasını değerlendirerek "Bizi üzen, Türkiye'de geniş kitlelerden oy almak isteyen bir partinin genel başkanının adeta Papa'ya destek olmak, Ermeni iddialarına destek olmak anlamına gelecek bu açıklamaları ve tavrıdır" dedi.

"Paralel yapı kökünden temizlenmeli"

Paralel yapıyla mücadeleye yönelik soruyu cevaplayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık,  paralel yapının Türkiye'ye ne kadar büyük zarar verdiğini artık herkesin bildiğini ifade etti.

Işık, paralel yapıyla mücadelenin artık Türkiye'nin bir milli güvenlik meselesi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz ama bu paralel yapıya mensup yayın organları da birtakım iftira kampanyalarını, karalama kampanyalarını, bazı yalanları gerçekmiş gibi gösterme, bazı gerçekleri örtme gibi gayretleri maalesef arttırarak sürdürüyorlar. Burada tabii hukuki sonuçlar doğuracak noktalarda hukuka gitmek görevimiz, hakkımız. Bunu saklı tutmak kaydıyla, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Biz bunlardan ne korkarız ne de yılarız. Paralel yapının bu ülkede kökünden temizlenmesi gereken, kökü dışarıda bir yapı olduğunu söylüyoruz. Özellikle bununla mücadeleyi bir milli güvenlik görevi olarak değerlendiriyoruz ve bu konuda da hiçbir baskıdan yılmayacağımızı da özellikle ifade ediyoruz."