ANKARA - CHP, 1 Kasım'da yapılacak seçimde " sandık güvenliğini" sağlamak üzere parti içieğitim faaliyetlerini hızlandırdı.

7 Haziran seçiminde eğitimden geçirdiği 190 bin kişiye aktif görev veren CHP, 1 Kasım için de eksiklikleri olan  sandık görevlileri ve müşahitler içineğitim programı hazırladı.

Daha önceki seçimde 73 ilde eğitim çalışmalarını tamamlayan CHP, illerdeki eğitmenler ve Genel Merkez'in desteğiyle eksik kalan yerlere eğitim götürecek.

Eğitime katılanlar "sandık güvenliği" konularında bilgilendirilecek.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, bugüne kadar sandık güvenliğiyle ilgili en az sorunun yaşandığı seçimin 7 Haziran'daki olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimleri için sandık görevlilerinin yüzde 80'ini eğittiklerini belirten Erdoğdu, seçimlerde bu kadar az sorun çıkmasının bir sebebinin de bu olduğunu kaydetti.

Eğitim almamış sandık görevlilerine, takviye eğitim vereceklerini ifade eden Erdoğdu, " Sandık güvenliği anlamında 7 Haziran'da gösterdiğimiz titizliği 1 Kasım'da da göstereceğiz. Artık profesyonelleşmişsandık görevlilerimiz var. 1 Kasım'da da CHP ilçe ve il teşkilatlarının çok iyi bir sınav vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Sandık her yerde sandık"

7 Haziran seçimlerinde 73 ilden, sandık kurulu üyesi, müşahit, kat ve bina sorumlusu toplam 190 bin kişiye eğitim verdiklerini belirten Erdoğdu, 1 Kasım seçimlerine hazırlık kapsamında, eğitim eksikliklerini tamamlayacaklarını söyledi.

Sandık güvenliği eğitimlerinde herhangi bir il ayrımı yapmadıklarını dile getiren Erdoğdu, " Sandık her yerdesandık. Büyükşehirlerde de Ankara'nın bir ilçesinde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da eğitimlerimiz devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunda yaşananlara değinen Erdoğdu, sandık güvenliğinden farklı olan seçim güvenliğinin, siyasi iktidarın ve devletin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Yurtdışı için ayrı eğitim

Yurtdışı eğitimlerin de sürdüğünü ifade eden Erdoğdu, büyük bir kısmı Almanya'da olmak üzere yurtdışında 31 eğiticilerinin bulunduğunu belirtti.

Seyhan Erdoğdu, yurtdışından gelen sandıkların sayımı için de CHP Genel Merkezinde gruplar halinde eğitim verdiklerini anlatarak, "Yurtdışı sandıkların sayımı için ayrı sandık görevlileri eğittik, eğitiyoruz. Yurtdışından gelen oyların sayımı da çok önemli" diye konuştu.