CHP, 9-10 Mart'ta yapacağı 19. Olağanüstü Kurultay öncesinde milletvekillerinden tüzükte yer almasını istediği düzenlemeleri hazırlamasını istedi.

CHP Genel Sekreter Akif Hamzaçebi ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek imzasıyla partinin TBMM Grubuna gönderilen yazıda, parti tüzüğünün 10 Mart 1993'te kabul edildiği anımsatıldı.

Tüzüğün, o tarihten bu yana geçen sürede ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda çok sayıda değişikliğe uğradığına değinilen yazıda, bu değişiklikler sırasında tüzüğün iç bütünlüğünün bozulduğu, birbiriyle çelişik hükümlerin ortaya çıktığı vurgulandı.

Ayrıca alt mevzuat metinleriyle yapılması gereken düzenlemeler getirilerek tüzüğün gereksiz ayrıntılar içerisinde boğulduğuna işaret edilen yazıda, "Ayrıca siyasi yaşamdaki değişiklikler yeni ihtiyaçlar doğurmuştur. Bu gerekçelerle yeni duruma uygun olarak yeni bir tüzük yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle 9-10 Mart tarihlerinde Sayın Genel Başkanımızın çağrısıyla olağanüstü tüzük kurultayı yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Yazıda, bu çerçevede milletvekillerinden, tüzükte yer almasını istediği düzenlemeleri hazırlaması ve bu çalışmaları 23 Şubat'a kadar göndermeleri istendi.