İSTANBUL

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 2015'te gerçekleştirilecek genel seçimlerde milletvekili adaylığı başvurusunda bulunacağı gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Salıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen 34. İstanbul İl Kongresi'nde başkan seçildiğini hatırlattı.

İstanbul il başkanı olarak görevde bulunduğu 3,5 yılda iki önemli seçimi geride bıraktığını belirten Salıcı, "30 Mart 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde İstanbul'da CHP'nin oyu, bir önceki seçimlere kıyasla 1 milyon arttı. İstanbul'daki CHP'li belediyelerimizin sayısı da 14'e yükseldi" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu olarak yerel seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de çalışmalara destek sağladıklarını, üye sayısını büyük oranda artırdıklarını anlatan Salıcı, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğim günden bu yana birlik ve beraberlik içerisinde CHP'nin iktidarı için mücadele ettiğim yol arkadaşlarımla bugün itibarıyla görevimizden ayrılıyoruz. Partimizin yaklaşan genel seçimler öncesi yayınladığı genelgeye göre, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin, 25 Aralık 2014'e kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. CHP İstanbul İl Başkanı olarak bu genelgeye uygun olarak bundan sonra partimize TBMM’de hizmet etmek istediğim için görevimden istifa ettiğimi tüm kamuoyunun bilgisine sunarım. Partimizin bundan sonra bana vereceği her türlü görevi de başarıyla yerine getirmek için partimizin her kademesinde çalışmaya devam edeceğim."

Salıcı, açıklamasında, görevi süresince kendisine her türlü desteği veren "yol arkadaşlarına" ve tüm İstanbul il başkanlığı ekibine teşekkür etti.