MALATYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerinin cenazelerine katılmak üzere geldiği Malatya'da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun, saldırının ardından ek tedbirler aldığı yönündeki açıklamaları hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, bu konudaki düşüncelerini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na aktardığını, kamuoyuyla da paylaştığını belirtti. 

"Kanlı eller araya girdi"

Gencecik çocukların ve evlatların hayatını kaybettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar barış ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyorlardı. Kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması lazım. Önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara, onların yakınlarına, bu ülkenin vatandaşlarına ve demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra saldırıda hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları Üyesi Eren Akın'ın merkez Yeşilyurt ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.