CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit TorunAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Delilleri karartma endişesiyle açığa alıyorsunuz, hangi akılla bunu yapıyorsunuz. Bizim hiçbir korkumuz, endişemiz yoktur. Belediyelerimizden eminiz." dedi.

Torun, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İlgezdi'nin hukuki olmayan bir gerekçe ile açığa alındığını bildirdi.

İlgezdi'nin kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, bütün değerlendirmelere rağmen hiçbir suçunun bulunmadığını belirten Torun, "Delilleri karartma endişesiyle açığa alıyorsunuz, hangi akılla bunu yapıyorsunuz. Bizim hiçbir korkumuz, endişemiz yoktur. Belediyelerimizden eminiz. Bizim belediyelerimiz sürekli denetim altındalar, her hafta, her ay denetimden geçiyorlar. Artık kendilerini incelemeye gelen müfettişlere kendi personeli gibi oda tahsis ettiler." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen Torun, şöyle devam etti:

"Hodri meydan, bizim belediyelerde bir şey bulamazsınız, bizi sindirmeye çalışıyorsunuz. Bu yaptıklarınızın da mutlaka ve mutlaka hukuk karşısında hesabını vereceksiniz. Belediyelerimizin üzerine gelerek, bize fezlekeler düzenleyerek, tehdit ederek, çok kirli bir dil kullanarak bizi korkutacaklarını zannetmesinler. Asla korkmayacağız, asla yılmayacağız."

Torun, AK Parti hükümetinin belediyelere hukuk dışı müdahalelerde bulunduğunu ileri sürerek, seçimle gelen, hakkında herhangi bir suç, usulsüzlük bulunmayan bir belediye başkanının keyfi bir irade ile açığa alındığını kaydetti.

Torun, Meclis TV'nin 23. kuruluş yıl dönümünü de kutladı.