2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı ile Sayıştay raporlarının komisyondaki müzakereleri bir ay sürecek.

Buna göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nı, 24 Ekim Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak. 23 Kasım Perşembe günü ise 2018 yılı bütçe tasarısının maddelerinin görüşülmesiyle bütçenin komisyondaki müzakereleri sona erecek.

Bütçe ve kesinhesap kanunu tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerindeki görüşmeler ise bir hafta ara verildikten sonra 30 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Çalışma takvimi

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kurumların 2018 yılı bütçelerinin bazılarının görüşme takvimi şöyle:

31 Ekim Salı: Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, MGK Genel Sekreterliği, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu.

1 Kasım Çarşamba: Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK, Atatürk Kültür, Di̇l ve Tari̇h Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi̇, Atatürk Kültür Merkezi̇, Türk Di̇l Kurumu, Türk Tari̇h Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası. 

6 Kasım Pazartesi: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü. 

10 Kasım Cuma: Kalkınma Bakanlığı, Türki̇ye İstati̇sti̇k Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi̇ Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi̇ Bölge Kalkınma İdaresi̇ Başkanlığı, Konya Ovası Projesi̇ Bölge Kalkınma İdaresi̇ Başkanlığı, Doğu Karadeni̇z Projesi̇ Bölge Kalkınma İdaresi̇ Başkanlığı, Kalkınma Ajansları. 

16 Kasım Perşembe: Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Kurulu.

17 Kasım Cuma: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu. 

Çalışmalar saat 10.00'da başlayacak 

2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri de 23 Kasım Perşembe günü ele alınacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bakanlıkların tasarılarını görüşmeye her gün saat 10.00'da başlayacak ve günlük programın bitimine kadar çalışacak. Komisyon, pazartesi günleri ise çalışmalarına saat 11.00'de başlayacak.