İZMİR - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hafta sonunda MHP'nin İzmir milletvekili adayları tanıtım toplantısını izleyen bir gazeteciye bazı partililerin saldırmasını tasvip etmediklerini belirterek, "Kurumsal olarak bu tip hareketleri asla benimsemiyoruz" dedi.

Olayla ilgili İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret ederek, İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Vural, olay sonrası hem kendisinin hemde MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ın Yeni Asır muhabiri Fatih Abacıoğlu'nu aradığını ve özür dilediğini bildirdi.

Vural, olayın birkaç kişinin fevri davranışı olduğunu aktararak, "Aday tanıtım toplantımızı vatandaşa iletmek için görev yapan gazetecilere hiç tasvip etmediğimiz şekilde saldırıda b0ulunuldu. Kurumsal olarak bu tip hareketleri asla benimsemiyoruz. Gazetecilerin seslerinin kısıldığı bir ortamda tüm kurumların medyanın görevini daha sağlıklı yapmasına ihtiyacı var" diye konuştu.

Basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Vural, medyanın görevini özgürce yapabilmesi ve demokrasinin sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi adına siyasi partilere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Vural, "Hafta sonu yaşanan üzücü olay nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla tüm İzmir basınına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesini kullandı.

"Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Oktay Vural’ın ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, “Hafta sonunda MHP aday toplantısında bizler açısından çok üzücü bir olay meydana geldi. Bu tip davranışları tüm kuruma mal etmesek de kuruma zarar veren bu tip kişilerin barındırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Umarız böyle bir olay bir daha yaşanmaz" dedi.