TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin 95. açılış yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbette seçim beyannamelerini 3 Mayıs'ta açıklayacaklarını, geç kalınmış bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına hakkında "soykırım" ifadesini kullandığının anımsatılması üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'yi, ABD'nin, Rusya'nın, Avrupa'nın veya bunun gibi bazı ülkelerin 'soykırım' tabirini kullanıp kullanmamasına kilitlememek lazım. Eğer siz konu üzerinde bu anlamıyla bir tedirginlik, kaygı taşırsanız Türkiye ile uğraşmak, yönlendirmek isteyenlerin eline kendiniz bir koz vermiş olursunuz. Bu konu, Türkiye'nin gündeminden düşmelidir. Kim ne diyorsa desin, kim ne yapmak istiyorsa yapsın onları görelim. Ondan sonra Türk milleti karar verir. Her sene aynı şeyleri konuşuyoruz. 24 Nisan geliyor 'Acaba ABD Başkanı Obama hangi kavramı kullanacak?' Bütün aydınlarımız, televizyon programcılarımız bunu tartışıyor. Bizi bu kadar ilgilendiren bir konu olarak görmemek lazım."

Bazı büyükelçilerin geri çekilme kararını normal karşılamak gerektiğini belirten Bahçeli, "Türkiye üzerinde gündem yaratmaya çalışan ülkeler var. Türkiye'de bunlar tartışılırken elde etmek istekleri tavizler var. Bunlara Türk milleti aldırış etmemelidir" ifadesini kullandı. 

Bahçeli, bir soru üzerine, seçim beyannamelerini 3 Mayıs'ta açıklayacaklarını hatırlatarak, "Eğer orada rakamlar ifade ediliyorsa mutlaka kaynakları net olarak hesaplanmıştır. Kaynak vardı, yoktu tartışması bugün için lüzumsuzdur. Bir parti bir program ortaya koyuyor, iktidar diyor ki 'Bunun kaynağı var mı?' Müsaade edin iktidar olsun, kaynağını nasıl bulacaksa görsünler" diye konuştu.

MHP'yi düşük oy oranında gösteren anketleri kabul etmediklerini belirten Bahçeli, "Anketlerin hiçbirini ciddiye almıyoruz. Ankete saygı duymak için önce yasasının çıkması lazım. Bu yasayı çıkarmadıkları sürece anket, kamuoyu araştırması değil kamuoyu oluşturma görevi yapıyor demektir" ifadesini kullandı. 

Bahçeli, "HDP ile bir seçeneğe şimdiden 'hayır' diyorsunuz" ifadesine, "Kesin olarak söylüyorum, evet" karşılığını verdi. 

MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 1999'daki genel seçimlerle haziranda yapılacak seçimlerin karşılaştırılması üzerine, "Siyasi lodos MHP lehine esiyor" ifadesini kullandı.

"Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz" sorusunu Bahçeli "Fenerbahçe ile Beşiktaş şampiyonluk için çekişiyor" diye yanıtladı. Favorisinin kim olduğunun sorulması üzerine Bahçeli, "Ben Beşiktaşlıyım, tabiatıyla Beşiktaş" dedi. 

"Uzun yol şoförlüğünüz nasıl" sorusunu "İyidir" diye yanıtlayan Bahçeli, CHP'nin seçim kampanyasını nasıl bulduğu yönündeki soruyu "Kimi alkışlıyorlar? Eğer milletçe AKP'nin icraatını alkışlıyorlarsa AKP 12 yıl daha iktidar olur" şeklinde cevapladı.

"Bir de kedi meselesi var" sözlerine Bahçeli, "Benim bir kedim dahi yok" karşılığını verdi.