KARABÜK

AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Bugün 56. mitingi gerçekleştirdiklerini, vatanın her köşesini dolaştıklarını ve her yerde büyük coşkuyla karşılandıklarını belirten Davutoğlu, Karabüklülere de coşkulu karşılamaları için teşekkür etti.

Türkiye'nin kritik günlerin arifesinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, "7 Haziran'da 12 yıllık birikim üzerine yeniden güçlü ve büyük Türkiye demenin eşiğindeyiz. Biz büyük Türkiye yolunu yürürken birileri de tuzak kurmakla meşgul, birileri terörle, birileri kumpaslarla, birileri hile ve desiseyle, bazıları da yalanla meşgul ama biz hizmetle meşgulüz, biz millet aşkıyla meşgulüz" diye konuştu.

'Biz bir kavram söyledik mi onun hakkını veririz'

"Biz yola çıktık mı hedefimiz küçük olmaz, biz bir mega proje hazırladık mı başkalarından almayız. Biz, bir kavram söyledik mi onun hakkını veririz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu demiş ki 'Davutoğlu'nun kitabını doğrusu okuyamadım, onun için bilmiyorum merkez ülkeyi o mu kullanmış'. Okuyamaz, çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez. Sayın Bahçeli'ye de sormuşlar, doğrusu üzüldüm bir akademisyen olarak. 'Kitap okumuyorum, arada sırada rapor okuyorum' diyor. Ya  kitap olmayan bir odada şu ana kadar hiç uyumadım ben. İki koku var ki cennet kokusu gibidir, bir çocuk kokusu, bir kitap kokusu. Hele hele kelamı kadim, Kur'an'ı Kerim başta olmak üzere, kitap kokusunu almayandan bereket olur mu? Sonra söylemiş, 'Uygulasaydı'. Farkında değil, kış uykusunda. Biz uyguluyoruz. Biz neden Türkiye'nin etrafında, bütün bölgelerde entegrasyon projeleri geliştirdik? Neden 40 ülkeyle vizesiz seyehat olabiliyordu? Dışişleri Bakanlığı dönemimde talimat verdim, ondan önce de devam eden bir yaklaşımdı, Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle vizesiz seyehat uygulayacağız. Şu anda 72 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor, 40'tan 72'ye çıktı."

"O bekar, onun boşaması kolay"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti iktidarlarında emekli maaşlarında 4 ila 10 kat artış sağladıklarını ifade ederek, emeklinin hakkını vermeyi görev bildiklerini vurguladı.

Davutoğlu, "Seçim sonrasında bütün emeklilerle ilgili ekonomimizin seyrine paralel olarak en iyi düzenlemeyi yapacağız. Aramızdaki fark şu, o bekar, onun boşaması kolay, hiçbir zaman iktidar olamayacağı için isterse 2 bin, isterse 3 bin desin. Biz ise milletin parçasıyız, ezeli ve ebedi olarak sadece milletle nikahlıyız, milletle beraberiz " ifadesini kullandı.