TBMM - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "18 Mart'ta yapılan Türkiye - Avrupa Birliği zirvesinde 33 No'lu Mali ve Bütçesel Hükümler Faslı, Hollanda dönem başkanlığı dolmadan, ayın 30'unda müzakereye açılacaktır, bunun kararı verilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı almasıyla AB'nin yeni ve zorlu bir döneme girdiğini, Birleşik Krallık'ın ayrılışının AB tarihinde ilk ve önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Son yıllarda kendi değerlerinden uzaklaşan AB şimdi bunun bedelini ödemeye başladı. AB'nin de alınan karardaki mesajı iyi okuyarak, bundan sonra kucaklayıcı vizyon ve gelecek arayışında olması hayati önem taşıyor."

"Artık Filistinli kardeşlerimiz nefes alacak"

Konuşmasında Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakata değinen Yıldırım, "Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakatla, artık Filistinli kardeşlerimiz nefes alacak, Gazze'deki çile sona erecek." dedi.

"Rusya ile Türkiye arasında normalleşme süreci başladı"

Başbakan Yıldırım, Türkiye-Rusya ilişkileri ile ilgili olarak da "Her iki lider arasında bir süreden beri devam eden dolaylı temaslar nihayet sonuç vermiş bulunuyor. Böylece Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecinin de başladığını söyleyebiliriz. Her iki ülke halkı için hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Sadece Rusya ve Mısır ile sınırlı değil, Akdeniz ve Karadeniz'i çevreleyen bütün komşularımızla dostane ilişkilerimizi geliştirmek en önemli hedefimiz, şiarımız olacak." dedi. 

Rusya'ya tazminat ödeneceği iddiası

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya tazminat ödeneceği iddiasına ilişkin olarak da şöyle konuştu:

"Hayır, hayır öyle bir şey yok. Sadece üzüntülerimizi bildirdik, acılarını paylaştık. Öldürülen pilotun sorumlusu addedilen kişi hakkında da gerekli hukuki çalışmalar sürdürülüyor."