MUŞ

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Baskıyla alınan bir oy, aslında irade hırsızlığıdır. Başkasının iradesini çalmak demektir. Biz şuna inanıyoruz, herkes özgür bir şekilde rahat bir şekilde sandığın başına gitmeli ve oyunu kullanmalı" dedi.

Yılmaz, çeşitli programlara katılmak üzere Bingöl'e hareketi öncesi Muş Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasilerde seçim güvenliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Sandıklara yönelik yasa dışı müdahalede bulunanların, aslında halkın iradesine saldırdığını ifade eden Yılmaz, "Baskıyla alınan bir oy, aslında irade hırsızlığıdır. Başkasının iradesini çalmak demektir. Biz şuna inanıyoruz, herkes özgür bir şekilde rahat bir şekilde sandığın başına gitmeli ve oyunu kullanmalı. Halkın güvenli şekilde sandıklara gitmesi ve oyunu kullanması yönünde ne gerekiyorsa yapılacaktır ve ondan da hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Terörü hepimizin dışlaması lazım"

Yılmaz, bölgede artan terör olaylarının hizmetlerin aksamasına neden olduğunu bildirdi.

Bölgeye 6'ncı bölge yatırım teşvikleri verilmesine rağmen emniyet ortamının tam olarak oluşmadığından istenilen yatırımların gerçekleşmediğini aktaran Yılmaz, "Terörü hepimizin dışlaması lazım. Türkiye'de fikir hürriyeti, demokrasi vardır. Bu ortamda silaha, şiddete başvuranların hiçbir gerekçesi olamaz. Burada bütün kesimler olarak karşı durmamız lazım" diye konuştu.

"Sivillere zarar veren terör eylemleridir"

Halkı, terör ve teröristle mücadele net bir şekilde ayırdıklarına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Halkımızın emniyetini sağlamak için uğraşıyoruz. Bunu da sağlamak için uğraşmaya da devam edeceğiz. Sivillere en büyük zararı veren, sivil alanlara girip eylem yapan terör örgütleridir. Bunların bir amacı da aslında sivillerin zarar görmesine ortam oluşturmaktır. Sivillere zarar veren terör eylemleridir. Terörle mücadele ederken biz sivillerimiz zarar görmesin diye azami gayreti sarf ediyoruz. Bazı operasyonların uzun sürmesinin temel sebebi de budur. Sivillere dönük bu kadar hassasiyet olmasa farklı şeyler yaşanabilir. Sivillere zarar veren terör örgütüdür. Terör örgütünün sivil alanlarda yaptığı eylemlerdir."