ANKARA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kendileri tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın; Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır." dedi.

Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasına, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelerine ve millete sabır ve metanet dileyerek başladı.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 3 Kasım 2002 tarihinde milletten aldığı emaneti layıkıyla temsil eden AK Parti hareketinin mensubu olmaktan ve sizlerle aynı safta omuz omuza olmaktan büyük onur duyuyorum" diyen Davutoğlu, "Bu kadro büyük Türkiye davasını omuzlamış bir kadrodur. Sizler gibi doğru yol arkadaşlarıyla bütün şeytani odaklara karşı, bütün hile ve tuzaklara karşı Türkiye'nin hukukunu koruyan bu harekete hizmet etmekten daha değerli hiçbir şey yoktur. Hiç şüphesiz milyonların desteğiyle, rızasıyla, emeğiyle, gözyaşı ve dualarıyla var olan bu hareket, tüzüklerle, kurullarla, mevzuatla, prosedürle varlık kazanmış bir partiden çok daha fazlasıdır." dedi.

Bu hareketin "nevzuhur bir hareket değil, 200 yıllık mücadelenin zafer sembolü" olduğunu belirten Davutoğlu, "AK Parti, nesillerce ödenen bedellerin neticesidir. Hiçbir tartışmaya, hesaba, makama kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli emanetimizdir. AK Parti, büyük bir davanın adıdır." diye konuştu.

"AK Parti verdiği hiçbir sözden kaçmamıştır, kaçmaz"

AK Parti'nin Türkiye için siyaset yapan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu sonuna kadar hisseden ve bunun gereğini cesaretle yapan yegane parti olduğunu halkın taktir ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım'da milletin oylarıyla bir destan yazdık. Milletimiz bir kez daha 'AK Parti' dedi. Bunu sizler, bizler başardık. Bunu memleket şuuruyla, hizmet aşkıyla, sorumluluk duygusuyla ve ilkeli siyasetimizle kazandık. Bunu ülkemize hizmet etmekteki samimiyetimizle kazandık. Seçimde milletimize 2002'den bu yana sürdürdüğümüz atılımları daha ileri seviyelere taşıyacak yeni reformların sözünü verdik, milletimiz bize inandı, biz de sözümüzün arkasında durarak 3 ay gibi kısa süre içinde bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa sözü verdik, inşallah bu sözümüzün de gereğini yerine getireceğiz. AK Parti verdiği hiçbir sözden kaçmamıştır, kaçmaz. Başka partiler seçimde önce söyler sonra unutur ama AK Parti verdiği hiçbir sözü unutmaz. Allah'a şükürler olsun, bugüne kadar milletimize mahcup olmadık, inşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız."

"Bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar"

AK Parti hareketinin en önemli hasletinin Anadolu'yu kucaklaması, Anadolu'nun, Trakya'nın, Mezopotamya'nın, Kafkasya'nın çocuklarını birleştirmesi olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu hareketin en önemli özelliği başından sonuna yerli ve milli olmasıdır. Tepeden tırnağa ayaklarının bu topraklara basmasıdır. Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler, olabilir. Her iktidarın doğruları kadar, yanlışları da olabilir. Ama bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. Bizim Türkiye sevdamız onların fitnelerini de boğar, kendilerini de boğar, Allah'ın izniyle. Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre miktar etkilenmez."

"AK Parti milletle siyaset yapan geleneğin son halkasıdır"

AK Parti'nin milletle siyaset yapan geleneğin son halkası olduğunu ve milletten aldığı destekle eski Türkiye defterini kapattığını vurgulayan Davutoğlu, "Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatan ve müfterilerin Türkiye'ye ameliyat yapmasına da müsade etmeyeceğiz. Maskeli tetikçilerin, siyaseti desise ve ayak oyunu zannedenlerin her türlü fitne ve fesatından geçmişte olduğu gibi bugün de bizleri Rabbimiz korusun. Bizler küresel odakların ameliyat girişimlerine, tefrika tohumlarına pabuç bırakmadık, Allah'ın izniyle küresel güçlerin çakma, yerli versiyonlarına da asla bırakmayız." diye konuştu.