SAMSUN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'da toplu açılış töreninde konuşuyor.

Başbakan Davutoğlu,"Kılıçdaroğlu'nun demeçlerine bakın. CHP zihniyeti 28 Şubat'ı çıkaran zihniyettir. Kendisi de 28 Şubat'ın takipçisi zihniyettir. Ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getirdik diye diyor ki 'Bunlar IŞİD'ciler gibi davranıyor'. Bunu bize söylüyor. Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Eğer IŞİD'ci arıyorsa sağına baksın bir hanımefendi görecek. 28 Şubat'ta ikna odalarında bu milletin aziz evlatlarını süründüren bir hanım görecek. IŞİD zihniyeti oradadır. İstiklal Harbi'ni bir başörtüsü için başlatan Sütçü İmam'ın ruhuna ihanet ederek gencecik kızlarımızın zorla başını açtıranlar, IŞİD zihniyeti onlardır. IŞİD zihniyeti, ikna odalarını kuranlardır" diye konuştu.

Davutoğlu, "Başörtüsünü isteyen takacak, istemeyen takmayacak ama biz Kılıçdaroğlu'nun geri kafalı zihniyetini hiç takmayacağız, hiç takmayacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "62. Hükümet'in ilk icraatlarından biri, başörtü yasağını ebediyen tarihe gömecek şekilde ortaöğretimde de başörtüyü serbest bırakmak olmuştur. Bu milletimizin iradesidir ve bu iradeden geri dönüş asla olmayacaktır" dedi.

Davutoğlu, "Aslında son 1 yıl içinde, Ali Fuat Başgil'e yapılan muamele Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılmak istendi. Gezi olaylarıyla ve arkasından kışkırtılan 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarıyla dolaylı olarak şu denmek istendi: 'Nasıl Ali Fuat Başgil'i, halkın içinden gelen o değerli insanı cumhurbaşkanı yapmamışsa bir vesayet rejimi, o zamanki dikta ve darbe yönetimi, biz de Recep Tayyip Erdoğan'ı yaptırmayacağız' demek istediler. Ama onların planlarının üstünde öyle bir irade vardı ki bunu engelleyemediler. O Allah'ın iradesidir, onun kaderidir ve onun kaderinin tecelli etmesini sağlayan Türk milletinin aziz milli iradesidir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Milletimizin başörtüsüyle kimseyi oynatmayız. Başı açık kardeşlerimizin hukukunu da kimseye çiğnetmeyiz" dedi.

Davutoğlu, "Bölgemizde ve dünyada her türlü terör faaliyetine, özellikle de yüce İslam'ın adını yanlış bir şekilde tanıtan her türlü faaliyete karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'in elindeki 49 rehinenin kurtarılmasına ilişkin spekülasyonlar konusunda, "Şimdi hesap sorma vakti. Kendi devletini böylesine şikayet eden bir zihniyetten şimdi hesap soruyoruz. Bu kardeşlerimiz çok zor şartlarda ve güvenlik birimlerimizin ortak koordinasyonuyla kurtarıldı ve hiçbirinin burnu kanamadan hepsi ülkemize getirildi. Cumhurbaşkanı seçiminde mi kullanıldı bu? Hayır. Güçlü, kudretli ve her bir vatandaşının saç telini dünyadaki tüm makamlardan aziz bilen bir hükümetin gayretleriyle, hepimizin gayretleriyle bu kardeşlerimiz, burunları bile kanamadan bayrağının gölgesine getirildi" dedi.