EDİRNE

Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliği Edirne'deki programı sırasında öğrendiğini söyledi.

''Allah ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin'' diyen Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''Bakanlık bekliyor muydunuz?'' sorusuna, ''Yok, beklemiyordum. Bekliyor olsam Ankara'da olurdum. Bugün Edirne programlarını yaptık. Benim de az önce haberim oldu. İşimiz hizmet. Sağlıklı değerlendirmelerle önümüzdeki dönemde daha iyi olması için çalışacağız'' yanıtını verdi.

Edirne Valiliği'nin düzenlediği programa katılmak için Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Korosu binasına gelen Müezzinoğlu'nu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve diğer protokol üyeleri karşılayarak, tebrik etti.

Müezzinoğlu, Edirne Valiliği'nce Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu koro binasında düzenlenen ''Helva Geceleri'' programında yaptığı konuşmada da etkinliğe ilk defa katıldığını söyledi.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Müezzinoğlu, yeni görevinin hem ülke hem millet hem de ailesi için hayırlı olmasını diledi.

1992 yılından itibaren siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

''Hep şansımla ilgili bir duam vardı. Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumluluklarımın hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin. İnşallah Edirnemiz için de ülkemiz için de bizim ailemiz için de hayırlı olur. Tabii eşim, çocuklarım ve ben biraz zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir.''

Milletimizi mutlu ettikçe mutlu olalım

''Mutluluğumuz bu milletin mutluluğun üstünde değil, bu milletin mutluluğunun altında olsun, milletimizi mutlu ettikçe biz mutlu olalım'' diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Biz bu milletin sıkıntılarını, dertlerini, acılarını paylaşarak azaltmalıyız ki büyüterek çoğaltacağımız mutluluklar olsun. İnşallah bunu başarabiliriz.
Sevinç mi, hüzün mü, heyecan mı, sorumluluk mu, hepsi bir arada. Ama eşim de ben de 36 yılı bitiriyoruz. Ne çok zor günlerde olağanüstü üzülmüşüzdür ne de çok güzel veya çok mutlu günlerde de olağanüstü sevinmişizdir. Ayaklarımızı yerden kesmeden, dengemizi bozmadan, şımarmadan, yapmamız gerekenleri yapmaya çalıştık. Rabbim inşallah bugünden sonra da bu şekilde devam etmeyi nasip etsin.''

Eski Sağlık Bakanı Akdağ ile buluşacak


Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile buluşmak üzere İstanbul'a gideceğini anlatan Müezzinoğlu, ''Sayın bakanımız yurt dışından az önce uçağa bindi. İnşallah İstanbul'da havaalanında kendisini karşılayacağım. Kendisiyle genel kısa bir değerlendirme yaparız. Yol haritamız neyse onu yapmaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.