26 Eylül 2016-da Azerbaycanda Anayasaya değişiklikleri öneren halk oylaması-referandum yapılacak. Artık ülkede referandumla ilgili bilgilendirme kampanyasına başlandı. Ülke siyasetinin gündemini oluşturan bu olayla ilgili açıklama yapan "Sivil Toplum" Referandum Grubu'nun vekili, Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı söyledi ki, yapılacak referandum Azerbaycan halkının iradesinin ifadesidir: "Anayasaya bir takım değişiklikleri öngören halk oylaması modern dönemin çağrılarının ortaya çıkardığı bir taleptir.

Genel olarak, Anayasa reformlarının yapılması tüm demokratik toplumlara özgü bir özelliktir. Anayasanın dünyada ve ülkede yaşanan süreçlere uygun bir şekilde gelişmesi tam bir kanunauygunluktur. 26 Eylül'de Anayasaya önerilen değişiklikler insan hak ve özgürlüklerinin korunması, siyasi yonetim kuruluşlarının faaliyetlerinin geliştirilmesi gibi önemli alanları kapsamakla, oldukça ilerici bir adımdır. Bu değişiklikler Azerbaycan'da siyasi ve ekonomik istikrarın sürekliliğini sağlamak, dünyada yaşanan oldukça karmaşık olayların fonunda devletimizin ulusal güvenliğini korumak açısından oldukça büyük önem taşıyor ".

F.Şahbazlının göre, önerilen değişikliklere göre cumhurbaşkanı yardımcılığı Enstitüsünün kurulması Azerbaycan'da yönetim biçimini yeni ve oldukça önemli kalite aşamasına taşıyacak, 18 yaşına gelmiş her vatandaşa vatandaşlık hakkından tam şekilde faydalanmak imkanı sağlancak: "Genel olarak Anayasaya önerilen bu ve diğer değişiklikler ülkemizin gelişminde yeni aşamanın başlangıcı olacaktır ".