İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "DEAŞ (IŞİD) terörüne son derece haklı biçimde karşı çıkanlar, PKK terörüne sempatiyle bakabiliyorlar. DEAŞ'a saldıranlar ki saldırmanız lazım, peki PKK'yı meşrulaştırmak için bu gayretiniz niye? Şu anda Avrupa ülkelerinde bu gayretleri görüyoruz, bu çalışmaları görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye yatırım yapmak için eşsiz bir ülke"

Erdoğan, "Sağlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla Türkiye, yatırım yapmak, ticaret yapmak, işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir, eşsiz bir fırsattır" dedi.

"Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi'nde "Kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz, kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir" dediğini hatırlatarak, "Dün gerek bazı ulusal gazeteler gerek bazı uluslararası medya kuruluşları manası son derece belli olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok farklı, çok yanlış şekilde yansıttılar. Kimse böyle ahlak zafiyeti içinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan, takiye, iftira, hakaret var, bunlarda olmayan tek şey; dürüstlük" şeklinde konuştu