İSTANBUL

Bozkır, AK Parti Esenler 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasete gözlerini İstanbul'da açtığını belirterek, siyasetin merdivenlerinde ilk adımlarını atmalarını sağlayan Esenler'e teşekkür etti.

Esenler'i diğerlerinden farklı kılan birçok özelliğin olduğunu dile getiren Bozkır, "Burada kardeşlik var, dostluk var, vefa var, heyecan var, çalışmak var, var, var, var. Böyle bir ilçede, böyle bir belediye başkanı, ilçe başkanı olması da normal" diye konuştu.

Bozkır, AK Parti olarak bugüne kadar alın teriyle çalışarak, Türkiye'yi hep ileriye doğru taşıdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ama çok daha fazla çalışmamız, birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize destek olarak, birbirimizin önünü kesmeyerek, yola devam etmemiz lazım. Türkiye'nin önüne her zaman bu fırsat çıkmaz. Çok büyük bir fırsat çıktı. Tabii bugünlere gelmemizde AK Parti'nin, Cumhurbaşkanımızın, bütün emeği geçenlerin ve sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu da şükranla anıyoruz ve onlar için çalışmalarımız her zaman için devam edecek."

Türkiye'nin 2023 hedefi

Bozkır, Türkiye'nin önünde "2023 hedefi" dendiği zaman çok önemli fırsatlar bulunduğunu dile getirdi.

"Nedir bunlar? Bunlardan en önemlisinin 10 yılda üçe katladığımız Türkiye'yi ikiye katlayacağız" diyen Bozkır, "İki trilyon dolarlık Türkiye'den bahsediyoruz. Dünyada en büyük 10 ülke arasına girmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz. Dünyayla ilgili kararlar alınırken artık Türkiye'siz bir karar verilememesinden bahsediyoruz. Bugünlere inşallah geleceğiz. 2015 seçimlerini başarıyla layık olduğumuz şekilde geçmemiz gerekiyor. Esenler'e güvenimiz sonsuz ama önce Esenler'de aldığımız yüzde 64 oyu az buluyorum. Burada hep beraber bir söz verelim. Esenler'de yüzde 70 oya hep birlikte ulaşacak mıyız?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de AK Parti'nin farklılığının hemen her kongrede görüldüğünü aktararak, "Ama Esenler bir farklı. Bizim başarımızın arkasında, hiç şüpheniz olmasın, uyum yatıyor. Özellikle seçilmişle teşkilatımızın uyumu, orada başarıyı getiriyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na başsağlığı dileyen Erdem, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi genel başkanının kayınvalidesi vefat etmiş. Allah rahmet etsin, başsağlığı diliyorum. Biliyorsunuz onlar bu tablolara hasretler. 'Efendim bizim içimizde sıkıntılara sebep oluyorlar' diyorlar. Sıkıntının sebebi, kendileri. Başarısızlığın suçunu, şuna, buna yüklemek yok. Biz gerçekten teşkilat olarak çok örnek çalışmalar yapıyoruz. Bu bakımdan herkesi tebrik ediyorum. 12 yıl iktidarı geride bıraktık, girdiğimiz her seçimde oyumuzu bugüne kadar artırdık, artırmaya devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı var."

Erdem, 2002'de siyaset kurumunun bittiğini ve halkın siyasetçiden umudunu kestiğini ifade ederek, "Hangi partiden olursan ol, siyasetçiye halk tepki veriyordu. İşte o gün iktidarda olan partiler, milletin verdiği yetkiyi kullanamayarak erken seçime gittiler. Millet de o partileri sandığa gömdü ve onları bir daha Meclis'e taşımadı, o partiler tarih oldu. Niçin tarih oldu? Bu millet büyük bir millet, hizmet edeni görüyor. Allah'a şükürler olsun, ne bize umut bağlayanları ne de teşkilatımızı mahçup etmedik. Az önce bakanlarımızı dinledik, gerçekten güzel hizmetler yapıyorlar. Bize kalan da teşkilatımıza bunları anlatmak" değerlendirmesinde bulundu.

Ekrem Erdem, 2015 yılında çok önemli bir seçim yapılacağına değinerek, "Tabii her seçimin önemine vurgu yapılır. 2002'yi önemli gördük, arkasından 2007 geldi. 2007'yi önemli gördük, 2011 geldi. İşte belediye seçiminde harika bir netice aldık. Bu seçim en az bundan önceki seçimler kadar önemli. Çünkü yeni Türkiye'yi inşa edecek kadrolar, bu seçimde seçilecek. İnanıyorum ki yeni dönemde yeni anayasayı çıkaracağız ve Türkiye'yi önemli sıkıntılardan kurtaracağız" diye konuştu.

Anayasayı yeni dönemde değiştirmek durumunda olduklarını anlatan Erdem, "Aslında yeni anayasayı, sözde, herkes istiyor ama diğer muhalefet partilerinin burada samimiyetsizliğini gördük. İşte şimdi bizim millete bunu en iyi şekilde anlatmamız lazım. Bu seçimi önemli yapan yeni anayasadır, milli birlik ve kardeşliğimizin pekişmesi için yeni bir anayasaya ihtiyacımız var" dedi.

Kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.