VAN

İçişleri Bakanlığınca yarın düzenlenecek "Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı"na katılmak üzere Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile kente gelen Öztürk, Ferit Melen Havalimanı'nda Vali İbrahim Taşyapan tarafından karşılandı.

Valiliği ziyaretinde şeref defterini imzalayan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa Van'a geldiğini, şehirle ilgili birçok bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Öztürk, Diyarbakır'daki toplantıdan geldiklerini belirterek, seçim güvenliği için bölge toplantıları yaptıklarını anlattı.

Toplantıların seçimlerden önce bakanlar tarafından geleneksel olarak yapıldığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Biz de yarın 5 ilimizi kapsayan bölge seçim güvenliği toplantımızı yapacağız. Bizim amacımız, yasalarımızın uygulanmasını sağlamak, halkımızın iradesinin olduğu gibi sandığa herhangi bir tehdit, korku, endişe olmaksızın yansımasını temin etmektir. Dolayısıyla bu tür toplantıların, vatandaşımızın devlete, asayişe, kamu düzenine güvenlerini pekiştireceğini de düşünüyoruz. Yeniden değerlendirme yapacağız. Kendimize göre eksiklik bulduğumuz şeyler varsa onları söyleyeceğiz. Onların bizden talepleri varsa, karşılamaya çalışacağız." 

Yarın yapılacak toplantıya katılacak valiler, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarının hazır bulunduğu ziyaret, basına kapalı devam etti.