SİİRT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili adayı Yasin Aktay, HDP'nin Siirt'teki seçim bürosunu ziyaret etti. Aktay'ın konuşmasına HDP adayı tepki gösterince partililer, terör örgütü lehine slogan attı.

Tillo Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Aktay ve beraberindeki partililer, aynı güzergahtaki HDP Siirt milletvekili adayları İsmail Aydın ile Kadri Yıldırım'ın bulunduğu seçim bürosuna uğradı. Aktay ile HDP milletvekili adayı Yıldırım birbirlerine kitaplarını hediye etti.

Aktay burada yaptığı konuşmada, Çözüm Süreci'nin uygulayıcısı oldukları için herkesten takdir etmesini beklemenin hakları olduğunu söyledi. Kürtçe üzerindeki yasakları kaldırdıklarını dile getiren Aktay, "Kürdün inkarını ve Kürt üzerindeki baskıları bitirmeyi Allah bize nasip etti. Bunu yaparken büyük mücadele verdik. Türkiye'deki derin güçlere karşı mücadele verdik" ifadelerini kullandı.

 "Türkiye'de geçmişte Kürtlerin ezildiği kadar başka insanların ve mütedeyyin insanlar olarak kendilerinin de ezildiğini" belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Bu devlet hepimize zulmetti ama Allah nasip etti, bu zulmü beraber kaldırdık. Bu zulme karşı direndik. Başörtüsü yasağını bile daha 2-3 sene önce kaldırabildik. 3 sene öncesine kadar bu ülkede başörtüsüyle üniversiteye girmek yasaktı. AK Parti hükümeti olarak o dönemde sağ olsun BDP (DTP) milletvekillerinin de katkısıyla başörtüsü yasağını kaldıran bir karara imza attık. Anayasa değişikliği yaptık. 'Türkiye Türklerindir' diye manşet atan medya ve onun etrafındaki şer güçler, '411 el kaosa kalktı' dedi. 2008 yılında sırf bu düzenlemeyi yaptık diye partimize kapatma davası açıldı."

Aktay, konuştuğu sırada HDP milletvekili adayı İsmail Aydın müdahale ederek, kendisine tepki gösterdi. Bu sırada bürodaki bazı HDP'liler de sözlü sataşmada bulundu. Aktay ve beraberindekilerin bürodan ayrılışı sırasında da HDP'liler yasa dışı slogan attı.

Büro çıkışında kendilerini uğurlayan Yıldırım'a tepkisini dile getiren Aktay, partililerin tavrının yanlışlığına vurgu yaparak, "Kimseye hakaret etmedik, kalabalık ortamda misafir etmeyi kabul ettiler. Biz 'Kürt sorununu yok' derken neyi kast ettiğimizi açıkladık, kimseye hakaret etmedik. Biz istedik ki birbirimizi dinleyelim ama dinleyemiyorsak da birbirimize küfür etmeyelim" şeklinde konuştu.