ANKARA -  AK Parti, milletvekili aday adaylığıyla ilgili başvuru sürecinin tamamlamasının ardından hafta sonu 85 seçim bölgesinde teşkilat temayül yoklaması yaparak çalışmalarına devam edecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği takvim doğrultusunda seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti, sandık güvenliği konusunda da 1 milyon 800 bin sandık görevlisi ile 7 Martta "sandığa sahip çıkıyoruz" adı altında seçim tatbikatı yapacak.

Türkiye'nin dört bir yanında evlere, işyerlerine ve kahvehanelere temsili olarak kurulacak sandıklarla gerçekleştirilecek tatbikata, sandık koordinatörleri ile sandık yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra parti yöneticileri, milletvekilleri ve bakanların katılması istendi. Tatbikat, aynı zamanda 7 Haziranda gerçekleştirilecek seçimlerin de provası olacak.

Tatbikatla AK Parti'nin 3 ana kademe, 3 kadın kolları ve 3 gençlik kolları üyelerinden oluşan 9 kişilik sandık yönetim kurulları da aktif hale gelecek, eksiklikler tespit edilerek, en kısa zamanda bunların tamamlanması sağlanacak.

Sandık Yönetim Kurulu üyelerinden, temsili sandıkların başına gelmeyenler tespit edilerek, yerlerine yeni isimler belirlenecek.

Parti, sandık yönetim kurulu üyelerinin seçim gününe kadar görevli oldukları sandıklardaki seçmenlerle yakın temas içinde olmasını ve görevli olduğu sandıktaki seçmenleri tek tek ziyaret etmelerini istedi.

Öte yandan, bir önceki seçim sonuçlarını da inceleyen AK Parti yönetimi, oyların az çıktığı sandıkları tespit etti ve bu sandıklara yönelik özel çalışma yürütülmesine karar verdi.