KAHİRE

Dışişleri Bakanı
 Ahmet Davutoğlu, Kahire'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Liderler Zirvesi Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bölgede yaşanan sorunlara değindi.

İsrail'in yayılmacı politikalarını eleştiren Davutoğlu, ''İsrail yayılmacı politikasına bir son vererek barış sürecinin canlanmasını kabul etmelidir. Başkenti sonsuza kadar Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmalı ve İsrail 1967 öncesi sınırlarına çekilmelidir'' diye konuştu.

Suriye'deki olaylar

Suriye'deki olaylara da değinen Davutoğlu, "Suriye'deki acımasız diktatörlük mümkün olduğu en hızlı şekilde gitmeli ve yerini demokratik geçişe bırakmalıdır. Bu süre gelen şiddetin önlenmesi ve bölgeye istikrar ve güven gelmesinin tek yoludur'' dedi.

Suriye rejiminin kaçınılmaz sonunun yakın olduğunu belirten Davutoğlu, ''Biz geçiş dönemine odaklanmalıyız. Suriye Muhalif Güçler ve Ulusal Koalisyonu, Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak rejimin güvenilir bir alternatifi olmada önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Şimdi muhalefeti güçlendirme ve destekleme konusunda bizim sorumluluklarımızı yerine getirmemizin tam zamanıdır'' şeklinde konuştu.