ANKARA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Millet, AK Parti'yi ilk defa 7 Haziran'da uyardı, cezalandırmadı. Şayet vatandaş, AK Parti'nin bu uyarılarını doğru ve samimi analiz ettiğini görüyorsa ki gördüğünü hissediyorum, 1 Kasım'da yine eski sonuçlardan birini alacağız" dedi. 

Bakan Müezzinoğlu, AA Editör masasında 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, her siyasetçinin birinci görevinin vatandaşın mesajını doğru okumak olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin 2001'de kurulduğu günden bu yana vatandaşın kendisinden beklediklerini doğru okuyarak şekillendirdiğini, bu sebeple 10 seçimden hep birinci parti çıktığını belirtti. 

7 Haziran seçiminden sonra muhalefetin kendisine verilen mesajı okumak yerine kendisi dışındakilere verilen mesajı okumayı tercih ettiğini anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin bir muhalefet sorunu var. Bütün oyunlara ve tuzaklara rağmen bu millet, AK Parti misyonuna sahip çıktı ve iktidar yaptı" diye konuştu.  

Müezzinoğlu sözlerine şöyle devam etti: 

"Millet, AK Parti'yi ilk defa 7 Haziran'da, uyardı cezalandırmadı. Şayet vatandaş, AK Parti'nin bu uyarılarını doğru ve samimi analiz ettiğini görüyorsa ki gördüğünü hissediyorum, 1 Kasım'da yine eski sonuçlardan birini alacağız. Bizde o samimiyeti, o gayreti, birlikteliği bu ülke adına, bu millet adına hep beraber bir yolculuğa talibiz anlayışını göremezse uyarıdan ceza kısmına geçebilir. Şu anda Allah'a şükürler olsun başta Başbakanımız ve genel başkanımız değerlendirmelerimizi yaptık. Hep birlikte 1 Kasım inşallah farklı olacak. AK Parti adına siyaset yapanlar bir mütevazi olmalı, iki merhametli olmalı, üç milletin hak ve hukuku adına mert olmalı. Varsa zafiyetlerimiz onları da toparlıyoruz."