SAYIN BASIN MENSUPLARI;

POLİSİN SESİ OLUR MUSUNUZ?

Ülkemizin Asayiş ve Güvenliğini sağlamak için 24 saat kesintisiz görev yapan, gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmeyen, polis memurları olarak mağduriyetimizi sizler aracılığı ile iletmek istiyoruz.  Basında Polis Sorunları olarak 'zam ' gibi Yanlış bir algı var. Polisler olarak ZAM İSTEMİYORUZ. 

1- Eşit işe eşit ücret prensibi gereği görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesi çerçevesinde mağduriyetimiz olan maaş ek göstergemizin 3600 olması için mecliste düzenlenmiş yasa tasarıları var. Ama her kuruma özlük hakları konusunda düzenleme yapıldığı halde polise gelince bütçenin dengesi bozuluyor.. Biz polis memurları olarak kimseden zam ve seyyanen zam istemiyoruz. Bizler sadece özlük haklarımızı istiyoruz, maaş ek göstergemizin 3600 olmasını istiyoruz.

2- 160 saat sonrasında mesaimiz çok ama çok fazla oluyor. Ayda 300-320 saatlere varan mesai söz konusu. Şu an 160 saat çalışsak da 320 saat çalışsak da aynı maaşı alıyoruz... Bu durumda eşitlik ve adalet yoktur. Tüm devlet memurları gibi 160 saat sonrası çalışmak istemiyoruz. 160 saat sonrası çalışmak zorunda kaldığımız durumlarda ise; fazla çalışma ücretini saat başı almak istiyoruz.

3- Polisin intihar sebepleri ile ilgili hala meclis de araştırma komisyonu yok... Sorunların çözüm yolları uygulanmıyor... Cinnet geçirmek istemiyoruz... Arkadaşlarımızın ve eşlerimizin göz göre göre aile düzeni ve psikolojilerinin bozulmasını istemiyoruz... Sorun belli. Çözüm istiyoruz.. 

4- Ayrıca başka bir sorunumuz taltif konusu.. Haklarımızı almamıza engel teşkil ediyor. Kimi polisler işini dört dörtlük yaparken bırakın taltif almayı bir takdirname dahi alamazken birileri ise oturduğu yerde taltif almaktadır, bu da adaletli ve insani olmamaktadır. Zor şartlarda görev yapan tüm meslektaşlarımız ödüllendirilmeli, ancak Sezar’ın hakkını da Sezar’a vermek gereklidir.

5- Özellikle sokaklarda görev yapan polis memurlarının yetki sorunu var. Suçlulara karşı savunmasızız.. Polise bıçakla, satırla saldıran birine karşı silahımızı çekip kendimizi savunamıyoruz ya da direnen, mukavemette bulunan bir zanlıyı etkisiz hale getirmek için şâhısa tek başımıza gücümüz yetmiyorsa, birkaç polis birlikte şahsı almaya çalıştığımızda ''orantısız güç kullanıldı'' diye suçlanıyoruz. Kanunlardaki esnek ve eksik maddeler görev yapmamızı son derece zorlaştırmaktadır. Suç oranının arttığı günümüzde, suç ve suçlu ile yaptığımız mücadelede sıkça karşılaştığımız olumsuzluklar ve engeller psikolojimizi bozmakta, bu da sosyal hayatın bir parçası olarak öncelikle kendimize ve ailemize çok kötü bir şekilde yansımaktadır.

6- Polisin gerçek sesi olacak bir dernek ya da sendika hakkımız da yok.. Yazım çalışmaları devam eden Yeni Anayasa'da bile Polislere Sendika kurma hakkı öngörülmüyor.. 

7- Emniyet iç hizmetleri kanununda da değişiklik yapılması gerekmektedir. Artık yaşam düzenimizin iki dudak arasında bozulmasını istemiyoruz..

Bu sebeplerle sesimizi duyacağınızı ümit ediyor ve şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.