PKK’nın Türkiye’de seçimlerden 1 ay sonra başlayan saldırıları ülkede düşük düzeyli bir iç savaşı da beraberinde getirdi. Saldırılar her geçen gün artıyor ve eskiden 3-4 şehitten bahsederken artık günde 15-16 şehitten bahsediyoruz. Artık Güney Doğu Anadolu’daki askerlerimizi ve polislerimizi koruyamayacak duruma düştük. 
Neden bu konuyu çözemiyoruz?
“PKK’nın istekleri nedir?” kimse bunu tam olarak çıkaramıyor. Seçimlere böyle girmek Türkiye için çok iyi olmayacak. Böyle bir durumda Güney Doğu Anadolu’da birçok seçim sandığından sonuç alınamayacak, PKK bunları her an basabilecek.
Bu konunun arkasında kimler var?
Dış güçler PKK olayının arkasında. ABD özellikle Suriye’deki PYD’yi İŞİD’e karşı güçlendirmek isteyerek, Türk ordusunun PKK’yı fazla vurmasını istemiyor. PKK’yı PYD için koruyucu bir güç olarak görüyor.
Gelelim tam üye olmak istediğimiz AB ülkelerine
AB ülkelerinden PKK terörüne karşı çok fazla bir kınama gelmiyor. Neredeyse seviniyorlar diyebiliriz. Almanya 2 yıl evvel 260 üst düzey askerini eğitim desteği açısından Kuzey Irak’a yolladı. Kuzey Irak’ta Barzani’nin güçlerini eğitirlerken PYD ve PKK güçleri de bundan nasibini aldı.
PYD’ye desteğin AB ve ABD için önemi; Kürtlerin Kuzey Suriye ‘de denize açılan bir devlet kurmaları ve orta vadede Kuzey Suriye, Kuzey Irak ve belki Türkiye’de ki PKK’nın etken olduğu bölgelerin katılımıyla bir Kürt devletinin kuruluşunu gerçekleştirmek olacak.
Uyuşturucu Trafiği
Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya eyaleti ve Belçika’da Brüksel belirli ölçüde PKK’nın merkezleri. PKK‘nın elit takımı Brüksel’de Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği’ne yönelik faaliyet gösterirken, militan takım uyuşturucu ticaretini özellikle Kuzey Ren Vestfalya eyaleti ve Ruhr Havzası’nda gerçekleştiriyor. Böylece ekonomik kaynak buralardan toplanıp son zamanlarda ciddi bir şekilde resmi ve gayrı resmi kanallardan PKK’ya gidiyor. İşin ilginç tarafı petrol zengini olan Kuzey Irak’ın PKK’yı parasal yönden desteklememesi. Bu açıdan baktığımız zaman Barzani, PYD ve PKK bir tarafta uyum içindeyken diğer tarafta da uyumsuz bir şekilde yeni bir devletin oluşması yönünden çalışıyorlar.
Kürt halkı ülkemizde bu olaya nasıl bakıyor? 
Son olarak gittiğim Diyarbakır, Mardin/Midyat ve Batman’da Kürtlerin HDP’nin parlamentoya girmesi açısından çok sevinçli olduğunu görmüştüm ama buna karşılık PKK’ya karşı mesafeli bir duruşları vardı. Acaba son terör olaylarından sonra bu nasıl değişti? Batıdaki Kürtler PKK terörüne nasıl bakıyor? Bu konular ciddi bir şekilde incelenmesi gereken konular olmalı.