MALZEMELER:
4 ad.orta boy kabak
100 gr.kaşar loru
100 gr.kaşar peyniri rendesi
5-6 dal dereotu
1ad.yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
ÜZERİNE:
Toz kırmizı biber
YAPILIŞI:
Kabakların dış kısımlarını tırtıklı bıçak ile kazıyın. Enlemesine ikiye ayırın. Çekirdekli iç kısmını bir kaşık ile çıkarın. Bir tencereye kabakları yerleştirin ve yarısına gelecek kadar su ile hafif haşlayın. Süzgece çıkarın ve suyunun süzülmesini sağlayın.
Peynirleri bir tabak içerisinde karıştırın. Dereotunu ince doğrayıp ekleyin. Yumurtayı, zeytinyağını eğer peyniriniz tuzsuzsa az tuzu ilave ederek karıştırın.
Suyundan süzülen kabaklarî fırın tepsisine dizin ve içlerini peynirli karışımla doldurun.
180 derece de ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.