3.Dünya savaşı senaryolarının yazıldığı ve çizildiği bir dönemden geçiyoruz. Ve müttefikimiz ABD bakın neler yapıyor?  Gizli servisler ve istihbarat ajanlarının cirit attığı ülkeler de bakın neler oluyor?

Zihin Harbi (Mind War) Pentagon zihin savaşları konusunda son derece işini sıkı tutuyor. İlk olarak Pentagonun lügatine Michael Aquino tarafından sokuluyor. ABD ordusunda 1968-1990 yılları    arasında görev yapan Aquınoya göre Mind War, dost ve düşman bütün halklara karşı verilen stratejik, psikolojik savaşın sürekli halidir. Aquıno’ya göre Yabancı kültürleri kendi ahlak yapılarına yönlendirmek ve etki altına almak olgusu bir görüş ve stratejik savaş haliydi. Bu durum David Icke’nin Brilliant Book kitabında 1986 yılında bulunan ve “Sessiz bir savaş için sessiz silahlar” isimli 1969 yılına ait versiyonu ABD donanmasında yer alan bir belgeden söz ediliyor. Belgeye göre beyin yıkama teknikleri kitlesel zihin kontrolleri politikası anlatılmaktadır. Ayrıca belgelerde uzaktan beyin ve zihin kontrolü teknolojisiyle egemen Küresel güçlerin nasıl bir dünya tasarladıklarını ortaya koyuyor. Bu belge ilk olarak 1954 yılında açıklanıyor. Ha bu arada Bilderberg grubu ilk olarak 1954 yılında toplanıyor onu da belirtelim.

Peki nasıl işliyor bu sessiz savaş

Belgeler de açıklanan durum elbette iç açıcı değil. Ekonomik ve sosyal bakımdan topluma uygulanacak olan bu durumun nasıl başarılacağı anlatıldıktan sonra “Uzaktan Zihin Kontrolü” konusu detayla olarak programa alınıyor. Bu silah mermi ve top haznesine almıyor, bunun için bir komutana generale gerek kalmıyor. Gürültü çıkarmıyor. Fiziksel yaralanmalara neden olmuyor. Anlaşılmaz fiziksel ve zihinsel bozukluklara neden olan ve anlaşılmaz bir şekilde günlük hayata müdahale eden, yani ne aradığını bilen bilen eğitimli bir gözlemci için anlaşılmaz olan sesler üretse bile halk bu silahı anlayamaz. Bu nedenle de silahlı saldırıya uğradığını ve baskı altına alındığına inanamaz.  Halk içgüdüsü ile bir şeylerin yanlış olduğunu hissedebilir, fakat sessiz silahların teknik özellikleri nedeniyle, duygularını makul bir şekilde anlatamaz.

Sessiz bir silah tedricen uygulandığında baskı psikolojik baskıdan ekonomik baskıya kadar çok artarak devam edemeyecek hale gelene kadar, halk bunun varlığına uyum sağlar. Bu sebeple sessiz silah biyolojik mücadelenin bir başka hali oluyor. Ve pentagon bu konuda çalışmalarını hızlandırdı. Bu durum 1977 yılında hızlanmaya başlarken şimdilerde pentagon bütün ülkelerde etki ajanlarını kullanmakta.

1977 New York Times haberinde bakın ne diyor. “ABD insanlığın esir edilebileceği görünmez silahlar geliştiriyor” 

2005 yılında USA Today Gazetesinde yayınlanan habere göre Pentagon “psikolojik savaşlar” için 400 milyar dolar ayırdı. Pentagon’un psikolojik savaş bütçesinde çeşitli ülkelerde basın-yayın organlarında ABD yanlısı mesajlar çıkmasını sağlamakta bulunuyor. Söz konusu bu psikolojik savaştan sorumlu bir askeri istihbarat sorumlusunun verdiği bilgilere göre dayanan bu haber kapsamında bilgiye göre yabancı okuyucu ve izleyici kitlenin ABD politikalarını desteklemeleri yönetenlerin ve STK dernekler vasıtasıyla de yönetici kitlelerinin yine aynı şekilde ABD konusunda etkileyici ve telkin edici sloganlar ile lehine konuşmalar yapılacağı hedeflenmiştir. Amerikan özel kuvvetler komutanlığına bağlı psikolojik savaş uzmanlarınca hazırlanan program ABD müttefiki olan ve olmayan bütün ülkelerde uygulanacağı kararı verilmiş ve operasyon ona göre kurgulanmış.

Pentagon kirli işler peşinde…