Pegida, ilk kuruluşunda eski Doğu Almanya’da, Leipzig, Dresden gibi kentlerde boy göstermeye başlayan İslamofobik bir harekettir.  Almanya müslümanlaşıyor, bizde bunu önleyelim görüşü hakimdir. Halbuki 82 Milyonluk Almanya’da yaşayan Müslüman sayısı 4 Milyon 100 bin, baktığınız zaman % 5  bile değildir. Pegida böyle gelişirken en ilginç tarafı, Pegida eski dazlaklar gibi değildir, Almanya’da her zaman aşırı sağ dazlaklar örgütü oldu, bunun 58 bin üyesi var, 58 binlik bir üye sayısı çok büyük bir sayı değil, zira 82 Milyonluk bir Almanya’da 58 binlik aşırı sağla yaşanabilir fakat bu PEGIDA hareketin en ilginç yanı elit kesimin destek vermesidir.  Irkcılık artık Almanya’da dazlak dediğimiz  ilk okulu bitirememiş fazla IQ’su olmayan insanların değil, üst düzeyde ve elitte de yayılan bir olay olmasıdır.

3,1 Milyon Türk


Almanya’da Müslümanlar dediğiniz zaman 3 Milyon 100 bini bizim insanımız. 1 Milyonu da Bosna Hersek, Magrep ülkelerinden gelenler, bunlar pek fazla göze çarpmazlar.                    Almanya çok kültürlü bir Ulus olmadı, hiçbir zaman olamadı. Çift kültürlü ulus yani İki kültürlü bir yapı var, Alman çoğunluk ve Türk azınlık. Türkler hem başarılı hem başarısız, Almanya’da her zaman bir hedef grubu oldu. O kadar ilginç ki Almanya’dan bu yıl Türkiye’ye 5  Milyon  400 bin Alman turisti geliyor.  Almanya’da 82 bin Türk girişimci var, bunlardan 20 bin tanesi Dönerci veya Restaurant sahibi. Biz bunu 8 yıl önce araştırmıştık, Almanya’da dönercilerin cirosu McDonald’leri geçti. McDonald biraz daha pahalı kaldı, bizim dönerciler rekabetten 3,5 Euro’ya indirdiler dönerlerini.

PEGIDA’nın 3 ana hedefi var:
1) Başörtülülerden alışveriş yapmayın,
2) Kebap yemeyin,
3) Türkiye’ye tatile gitmeyin.

Almanya’ya baktığınız zaman bir çok kuruluşta, özel sektörde başörtülü kızlarımız çalışıyor, ikincisi Türkiye Almanlar için çok ucuz bir Ülke. All inclusive ile gelen çok rahat ediyor ve belirli bir huzur buluyorlar. 3.’de Almanya’da en ucuz yemek olduğu için Kebab ve dönerden fedakârlık etmez. Fakat en korkutucu boyutları Türkofobi yalnız Almanya’da değil, PEGIDA ilk defa Almanya sınırları dışına çıkarak Hollanda’nın Utrecht kentinde bir gösteri yaptılar. Biliyorsunuz Hollanda’da %20’lik aşırı sağ akım var, şimdi Almanların bir sözü vardır, şeytanı duvara yapıştırmayalım diye fakat ben, yarın birgün bu PEGIDA olayının Fransa’da da geçerlilik kazanacağını düşünüyorum, orada da % 20’lik bir kitle Le Pen‘in, bir partisi aşırı sağcı bir partiyi destekliyor, buralarda da gerçekleşebilir.
Baktığınız zaman Hollanda ve Fransa’daki Türkler hedef grubu haline geldi. Almanya’da sade aşırı sağ yok. Akıllı uslu gruplarda var. Sol gruplar Pegida’ya karsı eylem yapacaklar. Fakat şunu söyleyeyim Almanya da bu gelişmenin bizi korkutması lazım.
Bir tehlikeden bahsediyorum, sadece Almanya’da değil başka yerlere de sıçrayan bir tehlikeden. Buna karşı Türkiye’nin çok ciddi tedbir alması lazım.Almanya’daki Türk kuruluşlarında bir yılgınlık var Alman derin devletinin bunlara karşı yaptığı baskılar ve saldırılar artıyor.