Medya Dünyası 

Pazar Araştırması 

Başarılı ve güzel sunucu Anı Sağkan’ın hazırlayıp sunduğu Pazar Araştırması Programı ticaret kanalı Perpa Tv’nin çok önemli programlarından..Özellikle ticarete dair farklı ülkeler ve farklı pazarlar hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için özgün bilgiler aktaran Pazar araştırması yatırımcılar için çok değerli ipuçları sunuyor. Pazar Araştırması Anı Sağkan’ın sunumuyla Perpa Tv’de. 

Zafer Kiraz ile Son Nokta 

TRT’nin efsane spikeri Zafer Kiraz 10 yıl aradan sonra yeniden ‘Zafer Kiraz ile Son Nokta’ programıyla ekranda. Zafer Kiraz, TRT Haber’deki yeni programıyla uzun bir aradan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti. Güne Son Noktayı Koymak için, Zafer Kiraz ile Son Nokta Hafta içi Her Akşam 20.00’de TRT HABER’de..

Kitap Dünyası 

Bana Kadar Yolun Var 

Son dönemin en sıradışı yazarı Pia/Yıldız Umay gülsu’nun son eseri Bana Kadar Yolun Var Destek yayınlarından çıktı.  Bana Kadar Yolun Var kadın erkek ilişkileri , aşk , ve hayata dair düşündüklerinizi bir daha düşünmenizi sağlayacak. Pia kendine özgü diliyle ve hayata bakışıyla sizi etkileyecek. Kitapta “Düşe kalka öğreniyorum sensizliği, önce anılarından arınacağım, sonra nefesime sinen hayaletinden... Nasılsa temizleniyorum yavaş yavaş, yokluğunda geceme sinen kâbuslardan... Çok bir beklentim de yok zaten, tebessüm edebilsem yeter sanki... Hem çok güzel mazeretlerim var benim, hayal kırıklıklarımın üstüne serdiğim... Her şeyi geride bırakma çabam bu kendimi kandırışım... Sanırım beceremiyorum ben bu işi, yok mu elini uzatıp bu dipsiz kuyudan beni çekip çıkaracak birisi...

Pardon bayım, siz bu aşktan gittiniz diye iflas tabelası mı asacaktık yüreğimize?

Aslında yoktun, olduğunu düşünmek hoşuma gidiyordu sadece...

An geliyor insanlar kıbleyi şaşırıyor, ben yanlış kişiye âşık olmuşum çok mu!

Büyük düşün! Kaç kadın şiir edebilir ki seni?” diyor Pia..Bana Kadar Yolun Var’ı mutlaka okuyun. 

Yarım Kalan 

Ertürk Akşun’un destek yayınevinden çıkan Yarım Kalan eseri insana dair bambaşka bir eser..Okudukça yeniden düşünmeyi sağlayan bir kez daha okuma hissi uyandıran eseri elinize aldıktan sonra bırakamayacaksınız.. Yarım Kalan eseri tanıtım bülteninde şöyle aktarılıyor.. İnsanı en son umutları terk eder... Şöyle bir bakarsın hayatına ve tam da bitti dediğin anda, her şey yeniden başlayıverir. İçinin karanlık dehlizlerinde yıllarca kapalı tuttuğun gün ışığı, birdenbire yeniden parlamaya başlar. Ufacık bir kıvılcım, mini minnacık bir ateş, bütün umutlarını tekrar yeşertmeye yetiverir. Sonra bütün gayretinle sarılırsın hayata... Kendine yeni uğraşılar bulursun, yeni sevmeler edinir ve oyunun kurallarını değiştirirsin. İşine dört elle sarılırsın mesela... Sonra aniden istediklerinin, gerçekten istediğin şey olmadığını fark edersin, doyuverirsin her şeye, denediğin bütün yollar bu kez sana huzursuzluk vermeye başlar. Pencerende bir boşluk açılır. Uğraşıların, sevmelerin, zevklerin, ilgi alanların ve değiştirmeye çalıştığın yaşam kuralların bir bakarsın yine anlamsızlaşıvermiş...Neden mi? Çünkü sana duyduğum aşk, oracıkta hâlâ yaralı halde durmaya devam ediyordur da ondan...Ölmeye değecek bir hayatınız olması dileğiyle...Yarım Kalan’ı muhakkak okumanız tavsiyesiyle.. 

Müzik Dünyası 

Gönül Yarası 

Aysel Yakupoğlu, yeni albümü “Gönül Yarası”  kaliteli müzik sevenler için dikkat çekici bir eser. Toplam 14 şarkıdan oluşan bu albümde Savaş Yakupoğlu, Miraç Kutlu, H. Cevahir Ünal, Mustafa Sarıkaya, Erdinç Aksaç gibi Ankara’ nın başarılı müzisyenlerinden oluşan dev bir kadroyu bu albümde sizler için bir araya getirdi.  Yönetmenliğini Savaş YAKUPOĞLU’ nun yaptığı bu albümün bütün şarkılarının kayıtları ve mixi stüdyo duy ANKARA da Savaş YAKUPOĞLU tarafından, masteringi ise, Artline stüdyolarında, Hakan Nart tarafından yapıldı.  Albümde bulunan 14 eserin biri Erol Parlak, bir eseri Adem Aslandoğan ve Edip Bülbül, iki eseri Deniz Köseoğlu, iki eseri İlknur Yakupoğlu, bir eseri Evren Çelik, bir eseri Emrah Öz, bir eseri Yüksel Baltacı İmzası taşıyor, ayrıca beş eserin de anonim olduğu bu albüm müzikseverler ilgi gösterdi.   Fotoğraf çekimleri Onur Bacacı, grafik tasarımı Psd Ajans tarafından gerçekleştirildi. Prodüktörlüğünü Yaşar ÖZEL in üstlendiği, Yapım Duy Müzik’ten çıkan, dağıtımını İber müziğin üstlendiği  “Gönül Yarası ” albümü, son dönemde çıkan en başarılı albümlerden..sizde Aysel Yakupoğlu’nun Gönül Yarası’nı mutlaka dinleyin.  

Aşk Benimle Durur 

Yaşamını Londra’da Mali Müşavir olarak sürdüren Betül Can, çıkardığı ‘Aşk Benimle Durur’ pop albümü ile müzik sektörüne iddialı adım attı. Albüm çıkarmanın cesaret istediği bir dönemde, sürpriz bir albümle çıkış yapan Betül Can, albümünde hepsi yeni ve orijinal yedi şarkıya yer verdi. Albüme adını veren ‘Aşk Benimle Durur’ şarkısını, ‘Var Ya Da Yok’ takip ediyor. ‘Nispet’, ‘Tesadüf’, Sadakatin Gömleği’, ‘Plan’ ile devam eden albüm, sanatçının ‘Son Söz’ü ile müzikseverlere ulaştı. Herkesin tatil moduna girdiği, yaz sıcaklarının daha fazla hissedildiği Haziran ayının ikinci yarısında Youtube’da yayınlanmaya başlanan ‘Aşk benimle Durur’ daha ilk günden önemli bir dinleyici kitlesine ulaştı. Albümde yeralan bütün şarkılara, uyumlu sesi ve farklı yorumu ile, daha ilk günden müzik dünyasında çıkışını sürdüreceğinin işaretini veren Betül Can’a, dinleyicilerinden takdir ve cesaretlendiren eleştiriler gelmeye başladı.

Fatih Bahçıvan Bodrum’da 

24 Temmuz Cuma gecesi Türkiye'nin en büyük After Hour Clubu Efsane Hemera Gümbet / Bodrum'da aynı yerinde 'Hemera by PartyBodrum' adıyla açıldı. Ünlü Dj Fatih Bahçıvan muhteşem performansıyla yaz süresince Bodrum sahnesinde olacak.. 

Gezi Dünyası 

Akçadağ 

Malatya’nın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Akçadağ gezginler için birbirinden farklı güzelliklere sahip. Akçadağ / Levent Seyir vadisi Türkiye’deki en gizemli seyirli merkezlerinden bir tanesi. Tabiatın insan eli değmemiş muhteşem halini görmek isteyenlere Levent Vadisi Harikulade bir seçenek sunuyor. Levent vadisi son yıllarda fotoğraf sanatçıları ve kamp yapmak isteyenler için de alternatif oluşturuyor. Akçadağ Sultansuyu bölgesi Türkiye’nin en gözde Atlarının yetiştirildiği çiftlik konumunda..Akçadağ Develi’de bulunan Pınarbaşı Piknik alanı ve Sultansuyu Piknik Alanı en özel mesire yerleri. Akçadağ insanının manevi yönünü de yansıtan ve Tac Mahali andıran mimari yapısıyla dikkat çeken Akçadağ Şeyh Ali Türbesi’de Akçadağ’ı ziyaret edenlerin görmesi gereken bir mekan. Muzip Akçadağ insanının şeytan çarşısı olarak isimlendirdiği geleneksel Akçadağ Çarşısı nostaljik yönüyle şirin bir görünüme sahip. Akçadağ yemek kültürüyle de gezilesi bir yer , Misafirperver Akçadağlılara uğrarsanız Anadolu Mutfağının benzersiz tatlarından Akçadağ etli kömbesi ile meşhur Akçadağ pilavının tadına bakabilirsiniz. Akçadağ kömbesinin sırrı iki kat açılmış özel hamuruyla Akçadağın doğal yağlarının ve etinin karışımından geliyor. Akçadağa özgü Akçadağ Pilavı ise etli,sulu ve tereyağlı bulgur pilavı. Yapıldıktan sonra yapılan servis ve sunumu birlik ve beraberliğin ölmediğinin göstergesi. Malatya kayısısı özelinde Akçadağ Kayısısı yörenin en tatlı ve güzel kayısısına sahip. Ayrıca Akçadağ Armudu ve Alıcı yörenin dikkat çekici meyveleri. Bu yazı için bana pek çok bilgi aktaran aslında Akçadağ’la ilgili düşüncelerimi de tamamen değiştiren Derya Akgedik gibi kalbinin güzelliği yüzüne aksetmiş güzel insanların memleketi Akçadağ.  

Moda Dünyası 

Moda Tasarımcısı Bektaş’ın ’Sleeveless’ Adlı Koleksiyonu Büyük İlgi Gördü

Moda Tasarımcısı Buket Bektaş, erkek takım elbisesine getirdiği yenilikle yine ses getirdi.

Genç Moda Tasarımcısı Buket Bektaş, ‘Sleeveless’ adını verdiği koleksiyonuyla yakın zamanda gerçekleştirdiği defile gecesi ile erkek takım elbisesine getirdiği yenilikle, yine ses getirdi. Sporu yaşam tarzı olarak gören modern erkeklerin şıklığı preppy esintileriyle geceye renk kattı. Yerli ve yabancı 40 mankenin taşıdığı 100 parçalık koleksiyon izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Koleksiyonda takım elbiseler kadar çantalar da ilgi gördü. Ünlü tasarımcının ceketten yaptığı çantalar da takım elbiseler kadar ses getirdi.

Moda Tasarımcısı Buket Bektaş, kolsuz takım elbiselerle bir ilke imza atmış oldu.

Kim Kimdir ? 

Yağmur Ayaz

Yağmur Ayaz Bodrum’da doğdu. Liseye kadar burada yaşayan Ayaz üniversite eğitimi için Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü tercih ederek Antalya’da yaşamaya başladı. İlk olarak modelliğe burada başlayan Yağmur Ayaz 2009 yılında MİSS EU OF TURKEY/AVRUPA BİRLİĞİ GÜZEL yarışmasında 3.OLDU. İstanbul’da pek çok önemli defileye katılarak önemli modacılarla çalışan Yağmur Ayaz 2012 yılının Nisan ayında 7 Hafta KIBRIS POP STAR yarışmasını sundu. Geçen yıl okulundan bölüm 1.si olarak mezun olan Yağmur Ayaz 2012 yılının Temmuz ayında İstanbul'da gerçekleşen Türkiye’nin en iyi mankenlerinin seçildiği Miss Model of Turkey de 2. oldu. Yağmur Ayaz halen profesyonel olarak modellik ve sunuculuk yaşamına devam etmektedir. Yağmur Ayaz çok yönlü yeteneği , pozitif enerjisi ve birikiminin yanında ışıltısı ve tescilli güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Yağmur Ayaz tüm bu özellikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız önemli bir isimdir.