MALZEMELER
2 adet büyük kemer patlıcan
3 adet domates
10 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyarak bir parmak kalınlığında halka doğrayın.
Bir kasede tuzlu su hazırlıyarak patlıcan halkalarını 15 dakika bekletin.
Suyunu süzerek tekrar yıkayın.
Düdüklü tencereye kuru soğanı küçük doğrayarak sıvıyağ ile birlikte yerleştirin.
Orta ateşte soğanı kavurun. Sarımsakları halka doğrayarak ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın ve ekleyin.Patlıcanları, tuzunu, biber salçasını ve suyunu vererek kapağını kapatın. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Pişen patlıcan silkmeyi servis edeceğiniz tepsi yada tabağa düdüklü tencereden ters çevirin.(patlıcanların dağılmadan servis edilmeleri için)
Patlıcan silkmeniz servise hazır.. Acı sevenlere kurutulmuş acı biber ile pişirmeleri tavsiye olunur.
Afiyet olsun..