MALZEMELER:
5 ad patlıcan
300 gr dana kıyma
1 büyük kuru soğan
6-7 ad sivri biber
3 büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz 
karabiber
KIZARTMA İÇİN :
2 su bardağı ayçiçek yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun,halka halka doğrayın (çok ince olmayacak şekilde)
Tuzlu suda 15 dakika bekletin.Suyunu süzüp kurulayın.Kızgın yağda çok karartmadan patlıcanları kızartın.Kağıt havlu üzerine çıkardığınız kızarmış patlıcanların yağlarından süzülmelerini sağlayın.
Ayrı bir tavada küçük doğradığınız kuru soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun.Kıymayı ekleyin,tuzunu ve karabiberini ilave ederek kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup,küp küp doğrayın.
Kavrulan kıymaya önce domatesleri sonra salçasını ekleyerek karıştırın.10 dakika daha pişirerek ocaktan indirin.
Patlıcanları kızarttığınız tavada biberleri de hafif kızartın.
Yayvan bir tencereye patlıcan ve kıyma karışımını kat kat döşeyin.En üste biberleri dizin.1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekip yağına kalana kadar pişirin.
Musakkanız servise hazır...Afiyet olsun...