MALZEMELER:

600 gr dana kuşbaşı et

1 adet kuru soğan

1 kahve fincanı zeytinyağ

5 adet köy biberi

2 adet büyük domates

4 diş sarımsak

2 adet orta büyüklükte bostan patlıcan

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

az kimyon

2 su bardağı su

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı ayçiçek yağ

YAPILIŞI:

Düdüklü tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte kızdırın. Küçük doğranmış etleri ekleyerek kavurmaya başlayın. Etler suyunu içinde bırakması için kızgın ateş olmalı. Etler önce suyunu bırakacak ve sonra tekrar suyunu çekerek yağına kalacaktır. Ara ara karıştırmayı unutmayın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve suyunu çeken etlere ekleyerek 5 dakika kadar da soğanlarla birlikte kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Biberlerin çekirdek kısımlarını çıkararak halka doğrayın.

Kavurmakta olduğunuz et ve soğanlara biberleri, domatesleri, tuzunu ve baharatlarını ekleyerek karıştırın. Suyunu vererek kapağını kapatın. 20-25 dakika kadar pişirin. (düdüklü çeşitlerine göre pişme süreleri değişebilir.)

Etiniz pişerken patlıcanları tam ortalarından ikiye kesin ve iç kısımlarını çıkarın.

Kararmaması için limonla ovabilirsiniz yada limonlu suya bırakabilirsiniz.

Tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın. Patlıcanları iyice kurulayarak devamlı çevirerek pembe renkte kızartın. Çok fazla kızartmayın ki çanak şekli bozulmasın.

1adet domatesi halkalar halinde doğrayın ve patlıcan çanaklarının alt kısmına yerleştirin.Pişen etleri çanakların içine doldurun.

Fırın tepsinize hepsini yerleştirin ve 1 su bardağı su ekleyin.

180 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Servis tabağına alacağınız yemeğinizi domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...