-
MALZEMELER
• 6 adet orta büyüklükte patates
• 75 gr tereyağ
• 1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
• 3 adet yumurta sarısı(yumurta beyazlarını bir kaseye alın)
• tuz
• Karabiber
• Kırmızı biber
• KIZARTIRKEN BULAMAK İÇİN:
• Un
• Galeta unu
• Yumurta beyazı
• KIZARTMAK İÇİN:
• 2 su bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
• Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın ve rendeleyin.
• Yumurta sarıları, tuz, karabiber, kırmızıbiber, tereyağ ve kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
• Karışımı bir naylon torbaya yada sıkma torbasına alın.
• Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve patates karışımını rulo halinde uzun olarak sıkın ve parmak boyutlarında bıçakla kesin.
• Ayırdığınız yumurta beyazlarını bir tabak içinde çırpın.
• Ayrı tabaklara un ve galeta ununu yerleştirin.
• Kroketleri önce una sonra yumurta beyazına ve galeta ununa bulayarak kızgın yağ da pembe kızartın.
Afiyet olsun. Sevgiyle...